Evenimentul Zilei > Actualitate > Bilanțul la zi al infecției cu Coronavirus! Câți oameni a ucis virusul
Bilanțul la zi al infecției cu Coronavirus! Câți oameni a ucis virusul

Bilanțul la zi al infecției cu Coronavirus! Câți oameni a ucis virusul

În China, autoritățile sanitare țin o evidență clară, pe zile, a numărului persoanelor infectate cu coronavirus, dar și a celor decedați din cauza acestui virus.

Astfel, bilanțul de luni anunță că 72.300 de persoane au fost infectate cu coronavirus, pe întreg teritoriul chinez. Doar în ziua de luni au fost înregistrate 1.807 cazuri noi de infectare, fiind înregistrate și 83 de decese. Potrivit acestei surse oficiale, numărul cazurilor de infectare a scăzut față de ziua precedentă. În total, din cauza acestui virus au murit deja peste 1.860 de persoane.

În afara provinciei Hubei, unde virusul încă este activ, autoritățile chineze susțin că în restul teritoriului chinez numărul cazurilor de infectare cu acest virus este în scădere, ”în mod clar”.

De altfel, specialiștii chinezi au făcut un apel la persoanele care au fost vindecate să doneze plasmă, deoarece ar conține anticorpi. care ar putea salva viața altor persoane. „Aş vrea să le cer acelora care s-au vindecat deja să doneze plasmă. Acţionând astfel, ei vor readuce speranţa în sufletele bolnavilor care sunt încă afectaţi. Unul dintre ei s-a întors deja la el acasă, un altul a putut să se ridice din pat şi să meargă, iar celalţi sunt pe cale de a se vindeca”, a declarat Guo Yanhong, un specialist chinez.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: