România sub ape. Moldova este afectată grav de inundaţii
În judeţul NEAMŢ, 200 de persoane au fost evacuate, din care 39 în situație critică. Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a arătat că 30 de pompieri se vor deplsa în judeţul Neamţ pentru a ajuta la eliminarea efectelor inundaţiilor, informează Radio Mureş.

De asemenea, ISU Braşov va trimite patru motopompe în judeţul Bacău, a spus prefectul, Ciprian Marius Băncilă.

În judeţul Covasna este cod roşu hidrologic pe patru râuri, dar s-au luat toate măsurile pentru ca situaţia să fie ţinută sub control. În judeţul Harghita nu există localităţi izolate şi nici victime în urma inundaţiilor.

În judeţul Harghita nouă localităţi au fost afectate de inundaţii, iar zeci de familii din mai multe sate sunt izolate.

 

CODUL ROŞU se prelungeşte până sămbătă noaptea
Din cauza instabilităţii vremii, codul roşu de inundaţii a fost prelungit până sâmbătă noaptea, astfel: vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Olt amonte confluența R. Negru și R. Negru (județele Harghita și Covasna), afluenții din bazinul superior și mijlociu al Bistriței (județele Suceava, Harghita și Neamț), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea), Bârlad (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamț și Galați) și afluenții mici aferenți cursurilor mijlocii și inferioare ale Siretului și Prutului (județele Bacău, Vrancea, Vaslui și Galați), informează Agerpres.

Fenomenele se pot agrava pe râurile din judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea, Galați și Vaslui, precizează sursa citată.

Totodată a fost emis şi COD PORTOCALIU de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Jijia și afluenți (județele Botoșani și Iași), afluenții mici aferenți cursurilor mijlocii și inferioare ale Siretului și Prutului (județele Bacău, Vrancea, Vaslui și Galați), Mureș superior (județele Harghita și Mureș), Olt superior și mijlociu și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu, afluenții Prahovei (județul Prahova), Buzău bazin superior și afluenți curs mijlociu (județele Brașov, Covasna și Buzău), Suceava bazin superior și afluenți (județul Suceava), Moldova bazin superior și afluenți (județele Suceava și Neamț), Putna (județul Vrancea), Râmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bârlad (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamț și Galați), Siret — sector aval confluență cu râul Trotuș (județele Vrancea, Galați), Bistrița (județele Suceava, Neamț, Harghita și Bacău), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău).

Sub incidenţa CODULUI GALBEN de inundaţii sunt bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș (județele Maramureș și Satu Mare), Someșul Mare (județul Bistrița Năsăud), Arieș superior și mijlociu (județele Alba și Cluj), afluenții Mureșului inferior (județele Alba, Hunedoara și Arad), Mureș superior, cursurile superioare și mijlocii ale Târnavelor (județele Harghita, Mureș și Sibiu), Olt și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Olt și Argeș, Argeș superior (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița — bazin superior și afluenți (județele Dâmbovița și Prahova), Siret și afluenți (județele Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Iași, Vaslui, Galați, Brașov, Covasna și Brăila), Jijia și Bașeu (județele Botoșani și Iași), afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Prutului (județele Iași, Vaslui și Galați), Călmățui (județele Buzău și Brăila) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

Vezi şi:
HARTA interactivă a DRUMURILOR afectate de inundaţii

PROFEŢIA BIBLICĂ care este pe cale să se îndeplinească în ROMÂNIA. Semnele APOCALIPSEI sunt în plină DESFĂŞURARE

POTOP în Nord-Estul României. Inundaţiile au devastat mai multe judeţe din Moldova. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa. Un FENOMEN meteo EXCEPŢIONAL a devastat o localitate din Tulcea