Evenimentul Zilei > Actualitate > Bilanț negru! Coronavirusul ucide tot mai mulți oameni – numărul morților a crescut alarmant
Bilanț negru! Coronavirusul ucide tot mai mulți oameni – numărul morților a crescut alarmant

Bilanț negru! Coronavirusul ucide tot mai mulți oameni – numărul morților a crescut alarmant

Franţa şi Rusia vor să îşi repatrieze cetăţenii şi diplomaţii din China, iar Departamentul american de Stat ne anunţă evacuarea personalului din Wuhan, zborul fiind programat marţi.

56 de decese!

Autorităţile chineze au publicat astăzi un nou bilanţ, potrivit căruia sunt 56 de decese cauzate de noul coronavirus şi aproape 2.000 de cazuri confirmate. Epidemia de pneumonie virală a făcut prima victimă la Shanghai: un bărbat a murit, iar alte 40 de persoane sunt infectate în metropolă.

În China, al doilea oraş a anunţat suspendarea, de mâine, a curselor de autobuz interprovincii. Este vorba despre Tianjin, din nordul ţării, locuit de 15 milioane de oameni.

Televiziunea de stat a anunţat că, tot de mâine, agenţiile voiaj chineze nu mai pot face rezervări la hoteluri şi nu mai vând sejururi.

Noul coronavirus, care a apărut în centrul Chinei în decembrie, s-a răspândit în mai multe state, inclusiv în Franţa, în Statele Unite şi în Australia. Toţi cei care au fost diagnosticaţi cu noul virus vizitaseră recent oraşul Wuhan. Autorităţile au anunţat extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, măsură care are drept consecinţă izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane – scrie France Presse. Cinci oraşe din provincia centrală Hubei au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziţie.

 

Sursa: Rador