Evenimentul Zilei > Actualitate > Bilanț coronavirus, 7 martie. 3.188 de cazuri și 32 de decese, în ultimele 24 de ore
Bilanț coronavirus, 7 martie. 3.188 de cazuri și 32 de decese, în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus, 7 martie. 3.188 de cazuri și 32 de decese, în ultimele 24 de ore

Evpluția pandemiei de coronavirus în România. Autoritățile au anunțat că starea de alertă nu va mai fi prelungită dincolo de 8 martie, deoarece pandemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în ţară. Grupul pentru Comunicare Strategică a transmis ultimele date provizorii privind numărul noi de infectări și de decese, în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 7 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 3.188 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 32 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

Pandemia de coronavirus. Din 8 martie, România renunță la starea de alertă

Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în ţară, iar valul 5 este aproape de a se încheia, a anunțat, vineri, președintele Klaus Iohannis. În acest context, starea de alertă nu va mai fi prelungită dincolo de 8 martie, iar o serie de măsuri restrictive vor fi ridicate.

”Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Ministerul Sănătăţii urmează să gestioneze în continuare evoluţia epidemiei.

„Peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala, lăsând în urma lor un gol uriaş şi nenumărate familii îndoliate. Aceste cifre exprimă multă suferinţă, sunt reflecţia unor tragedii care au produs urme adânci.

Ultimii doi ani au adus multe provocări, care ne-au influenţat în cele mai diferite moduri: răspândirea accelerată a virusului, izolarea, presiunea pusă pe sistemul sanitar, închiderea şcolilor, afectarea mai multor sectoare din economie, diminuarea interacţiunilor sociale – toate acestea au avut un impact negativ şi ne-au ridicat nenumărate bariere”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat că obiceiurile de prevenţie trebuie menţinute şi este importantă continuarea vaccinării.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: