Evenimentul Zilei > Actualitate > Bihor. Veste tristă în lumea sportului! S-a prăbușit și a murit
Bihor. Veste tristă în lumea sportului! S-a prăbușit și a murit

Bihor. Veste tristă în lumea sportului! S-a prăbușit și a murit

Unul dintre cei mai cunoscuți culturiști români, Piski Lajos Arnold a murit ieri, la doar 28 de ani. Bihoreanul a căzut secerat în sala de sport.

Piski Lajos Arnold se afla la sala de sport, unde lucra ca și antrenor personal și de culturism. Martorii incidentului povestesc că bărbatul a căzut din senin la pământ și nu a mai dat un semn de viață. La fața locului au ajuns rapid mai multe echipaje medicale de prim ajutor, care au efectuat timp de o oră și jumătate manevre de resuscitare, fără niciun rezultat. Medicii au declarat că, cel mai probabil, sportivul a murit din cauza unui infarct masiv.

Piski era și practicant al artelor marțiale și a fost premiat la Gala Shogunul, din decembrie 2019, pentru activitatea de arbitru de karate pe care o mai îndeplinea în cadrul clubului orădean. Căsătorit din 2018, Piski Arnold Lajos era tata unei fetițe de un an.

„Rămas bun, domnule profesor Piski Lajos Arnold (Loli, cum îi spuneau prietenii)!!! Karate-ul românesc este mai sărac. Un tânăr stejar al karate-ului românesc, profesorul Piski Lajos Arnold ne-a părăsit. A fost multiplu campion național, european și mondial de karate cu notabile performanțe naționale, dar și internaționale. Condoleanțe familiei îndoliate. Rămas bun, prieten drag, ne va fi dor de tine. Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten și suflet drag!”, a scris pe reţeaua sa de socializare prof. Ioan Vaida, fostul antrenor al sportivului.

De altfel, sportivul declara în urmă cu doi ani, că pentru el culturismul este un mod de viață. ”Practic culturismul de mult timp, concomitent cu alte sporturi și pentru mine nu este doar un sport sau un simplu hobby. Este o dedicație. O dedicație a vieții mele. Cu fiecare zi care trece, învăț si ma străduiesc sa-mi imbunatatesc starea de sanatate, sa am un mod de viata sănătos si echilibrat. Cu aceste conceptii incerc sa indrum si pe altii, pe cei care vor sa faca miscare si sa traiasca o viata sanatoasa”.