Ea a avertizat că nu este timpul de a sărbători vreo victorie, întrucât distanța din sondaje dintre Biden și Trump nu este cu două cifre și că sondajele care arată o marjă de peste 10% în favoarea democratului sunt „umflate”.

Jen O’Malley Dillon arată, într-un document obținut de Washington Post și Fox News, că „adevărul critic este că Donald Trump încă poate să câștige cursa”. Mai mult, șefa de campanie a lui Biden spune că, în ciuda sondajelor, cursa este „umăr la umăr”.

Distanța reală dintre cei doi este mult mai mică decât lasă să se creadă „experții” pe Twitter sau la televiziune, a mai avertizat Dillon. „În timp ce vedem o diferență robustă la nivel național, în statele care contează pentru victorie noastră, precum Arizona sau Carolina de Nord, avantajul nostru este de doar e procente”, a mai spus managerul campaniei lui Biden.

Sondajele îl supraestimează pe Biden

„Știm, de asemenea, că și cel mai bun sondaj poate și greșit și că luând în calcul variabile precum nivelul de participare la vot în unele dintre statele-cheie suntem de fapt la egalitate și, deci, trebuie să ne concentrăm pe acțiunile de campanie ca și când nu am avea niciun avantaj”, a mai spus Jen O’Malley Dillon

Declarațiile managerului de campanie al candidatului democrat vin după publicarea mai multor sondaje, în această săptămână, care anunțau o diferență de 11 puncte procentuale între Biden și actualul președinte Trump.

Iar Dillon a arătat că aceste sondaje pierd din vedere că, în 2016, Trump a câștigat votul din Colegiul Electoral, în ciuda faptului că pierduse votul popular.

Se repetă scenariul Hillary?

„Dacă e să învățăm ceva din 2016, este că nu-l putem subestima pe Donald Trump sau capacitatea lui de a reveni pe final de campanie, cu orice mijloace murdare i-ar sta la dispoziție”, a mai adăugat Dillon.

Totuși, în ciuda avertismentelor potrivit cărora cifrele din ultimele sondaje sunt umflate și că distanța reală nu este de două cifre, managerul lui Biden și-a exprimat încrederea că vor reuși să câștige în Arizona, chiar dacă democrații nu au mai câștigat în acest stat de la alegerea lui Bill Clinton.

Ea a mai spus că avantajul lui Biden constă în finanțarea mult superioară din donații și în cele 3500 de persoane care fac campanie „la firul ierbii” în favoare democratului.