Evenimentul Zilei > Actualitate > Biden caută aliați contra Chinei. Din păcate, a greșit adresa
Biden caută aliați contra Chinei. Din păcate, a greșit adresa

Biden caută aliați contra Chinei. Din păcate, a greșit adresa

În sfârșit, administrația Biden s-a hotărât să dea o replică tăioasă provocărilor Beijingului și, totodată, să încerce să obțină un aliat prețios.

Biden caută aliați contra Chinei! Emily J Horne, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate (NSC) al Casei Albe, a afirmat că SUA sunt îngrijorate de încercările Beijingului de a-și intimida vecinii.

Biden caută aliați contra Chinei!

„Monitorizăm îndeaproape situația. Observăm discuțiile în curs dintre India și China. Continuăm să susținem un dialog direct și o soluționare pașnică a disputelor de frontieră.


Biden bate toate recordurile. 5 greșeli majore într-o săptămână


Vom sta alături de prietenii, partenerii și aliații noștri pentru a promova prosperitatea, securitatea și valorile noastre comune în regiunea Indo-Pacific.”

Biden caută aliați contra Chinei! China se opune oricăror intervenții

Sun Weidong, ambasadorul Chinei în India, a răspuns prompt pe Twitter acuzațiilor americane. „Ne opunem ferm oricărei intervenții terțe în problemele de frontieră dintre China și India și sperăm că relațiile SUA cu alte state nu vizează nicio țară anume”, scrie ziarul britanic Express.

Biden caută aliați contra Chinei! India preferă Rusia

Din păcate, încercarea SUA de a găsi aliați la New Delhi nu pare să aibă mari sorți de izbândă. India vede în Statele Unite un vechi aliat al Pakistanului, țară cu care se află în conflict încă de la declararea independenței.

Guvernul indian face eforturi financiare mari pentru a întări apărarea țării, Două știri publicate de agenția rusă Tass arată, însă, că  India contează pe Rusia pentru a-și înzestra armata.


Bătălia pentru Europa de Est! Planul diabolic al Chinei


E vorba, în primul rând, de sosirea în Rusia a militarilor indieni care vor opera sistemele de apărare antirachetă S-400 Triumf. Rusia și India au semnat în 2018 un contract în valoare de 5,43 miliarde de dolari pentru echiparea armatei indiene cu cinci baterii S-400.

Dar cooperarea la nivel militar între Rusia și India nu se oprește aici.  Tot potrivit agenției Tass, companiile rusești și indiene au semnat opt ​​memorandumuri cu prilejul spectacolului aerospațial Aero India. E vorba de o expoziție militară care  se desfășoară  la Bangalore între 3 și 5 februarie. Rusia a prezentat la Aero India nu mai puțin de 200 de sisteme militare de ultimă generație.

Începe o nouă pandemie? Experții o compară cu Moartea Neagră.