Evenimentul Zilei > Actualitate > „Bestia Albă” face ravagii în România. Este debandadă în țară. Mii de oameni, chinuiți
„Bestia Albă” face ravagii în România. Este debandadă în țară. Mii de oameni, chinuiți

„Bestia Albă” face ravagii în România. Este debandadă în țară. Mii de oameni, chinuiți

Vremea geroasă din România și ninsorile puternice creează neplăceri șoferilor. Circulația pe DN1 Predeal este îngreunată, mașinile înaintând extrem de lent din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil.

A început iar „iadul alb” pentru șoferii care se află în zonele de munte. Ninsoarea de duminică a creat cozi interminabile de mașini, iar răbdarea șoferilor este pusă la încercare. Circulația de pe Drumul Naţional 1 Predeal a fost îngreunată din cauza stratului de zăpadă depus pe șosea.

Deși a nins destul de puternic pe parcursul zilei, până la sosirea serii drumul nu a fost deszăpezit.

Șoferii mărturisesc că stau în coloană de mai bine de două ore. Pentru a mai trece timpul, au ieșit să își deszăpezească mașinile, ninsoarea fiind în continuare puternică.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă avertizare meteo pentru următoarele zile. Vremea va fi în continuare una geroasă, cu un cer mai mult noros. În zonele montane este anunțată ninsoare, dar și unele intensificări ale vântului.

ANM a emis un cod galben de ninsori ce vor fi temporar viscolite. Avertizarea a intra în vigoare pe 23 ianuarie, la ora 10:00 și este valabilă până pe 24 ianuarie, ora 10:00. Codul galben de ninsoare vizează jumătatea vestică a Moldovei și local în Carpații Orientali și Occidentali.

„În intervalul menţionat, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpaţii Orientali şi Occidentali, temporar va ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50…70 km/h”, precizează ANM.

Pe DN1A, în Cheia, a avut și un accident rutier, care din fericire nu s-a soldat cu victime. În jurul orei 20:00, șoferul unui autoturism a părăsit partea carosabilă după ce a pierdut controlul volanului și a intrat în șanțul de la marginea drumului.

În autoturism se aflau cinci persoane, trei adulți și doi minori. Aceștia au suferit răni ușoare, fără a fi necesar transportul la spital.

Polițiștii cercetează împrejurările care au dus la producerea evenimentului rutier.

În apropierea zonei unde s-a produs accidentul ninsoarea era una puternică. Pe pagina de Facebook „INFO TRAFIC PRAHOVA”, un șofer a postat imagini cu drumul acoperit de zăpadă.