Evenimentul Zilei > Vremea > Sub pericolul dezastrului. Mare atenție, români! Următoarele 48 de ore sunt critice
Sub pericolul dezastrului. Mare atenție, români! Următoarele 48 de ore sunt critice

Sub pericolul dezastrului. Mare atenție, români! Următoarele 48 de ore sunt critice

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de viscol și ninsori, vânt puternic şi viscol.

ANM a emis, astăzi, 22 ianuarie, cod galben de ninsori şi viscol până luni dimineaţa. Meteorologii anunţă că vremea se înrăutăţeşte în următoarele ore în special  vor fi afectate zonele montane se vor înregistra viscol şi ninsori însemnate cantitativ.

Potrivit ANM, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80 – 100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

Pentru intervalul 22 ianuarie, ora 17 – 24 ianuarie, ora 10 de viscol şi ninsori însemnate cantitativ

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent”, a transmis ANM.

În intervalul 23 ianuarie, ora 10 – 24 ianuarie, ora 10 se aşteaptă ninsori temporar viscolite în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali, mai anunţă meteorologii.

„În intervalul menționat, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occidentali, temporar va
ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50…70 km/h. Ninsori slabe și vânt în general moderat (40…50 km/h) vor fi și în estul Moldovei și al Munteniei și pe arii restrânse în Dobrogea”, a mai anunţat ANM.

Prognoza specială emisă astăzi pentru Bucureşti

Sâmbătă, cerul va fi variabil în Capitală, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona periurbană.

Duminică, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -7…-5 grade. Cerul va avea înnorări, trecător va ninge slab, iar vântul va deveni în general moderat (35…40 km/h).

Cum fi vremea pe 23 ianuarie 2022

Meteorologii au transmis cum va fi vremea în următoarele zile. Vremea se răcește în toate zonele țării în următoarea perioadă, anunță ANM.

La munte, vremea va fi într-un proces de răcire. Temperaturile încep să scadă de la -8 grade pe 12 ianuarie și se vor înregistra circa -15…-12 grade. Iar în Oltenia va fi cel mai frig și se vor înregistra local -10 sau -8 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra după 22 ianuarie.