Benzema, pe picior de plecare din Arabia Saudită. Are contract cu Al-Ittihad până în 2026

Benzema, pe picior de plecare din Arabia Saudită. Are contract cu Al-Ittihad până în 2026 Karim Benzema. Sursa foto: Instagram

Ies la iveală noi detalii legate de plecarea lui Benzema din Arabia Saudită. În spatele acestui scandal ar sta o decizie a clubului pe care cunoscutul fotbalist nu a acceptat-o.

Lumea fotbalului este marcată de un nou scandal. În jurul scandalului plecării lui Karim Benzema de la Al-Ittihad s-au conturat în ultimele zile numeroase scenarii. Recent, "o sursă apropiată clubului"  din Arabia Saudită a scos la iveală motivul care a dus la un astfel de deznodământ.

Karim Benzema, împotriva deciziei saudiților

Karim Benzema și oficialii clubului Al-Ittihad au ajuns într-un punct în care nu ar mai putea colabora.  Câștigătorul Balonului de Aur 2022  și-a cerut retragerea "temporară" de la gruparea din Jeddah, spun sursele apropiate clubului din Arabia Saudită, citate de AFP.

Culisele scandalului provocat de Benzema în Arabia Saudită. Gestul care l-a enervat pe starul fotbalului

Benzema. Sursa foto: Facebook/Real Madrid

Reprezentanții Al-ittihad au venit cu o altă ofertă către cunoscutul jucător. Aceștia i-au propus un împrumut la o altă echipă din campionatul saudit. Benzema nu ar fi acceptat oferta. Mai mult, atacantul francez a precizat că nu poate să obțină rezultate lăudabile la actualul club din cauza presiunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Incapabil să dea tot ce are mai bun la Al-Ittihad din cauza presiunii", a spus sursa citată.

Atacantul francez vrea să revină în Europa

Dincolo de aceste controverse, cunoscutul atacant ar fi dispus să se întoarcă în Europa. De altfel, Olympique Lyon, echipa la care s-a format înainte de a ajunge la Real Madrid, și-a arătat deschiderea în acest sens.  Totuși, contractul semnat de Benzema cu Al-Ittihad expiră abia în 2026.

Conform surselor, atacantul francez analizează acum toate posibilitățile prin care poate rezilia contractul.

Culisele scandalului provocat de Benzema în Arabia Saudită. Gestul care l-a enervat pe starul fotbalului

Karim Benzema. Sursa foto: Instagram

Când au început tensiunile între Benzema și arabi

Conflictul dintre atacantul francez și   gruparea Al Ittihad a început înca de anul trecut. Fotbalistul s-a întors la Jeddah cu 17 zile întârziere.  Totodată, acesta a fost îndepărtat din lotul echipei saudite.

De altfel, parcursul lui Benzema din ultimul sezon a fost unul intens criticat. Acesta a marcat 9 goluri şi a oferit 5 pase decisive,  în timp ce Cristiano Ronaldo a înscris 20 de goluri şi 9 pase decisive cu Al-Nassr.

Al Ittihad ocupa locul 7 în Saudi Pro League. Echipa a avut trei înfrângeri consecutive și a marcat cele mai puține goluri dintre echipele deținute de Saudi Sovereign Fund.