Pe scena amenajată în Poiana Lupului vor urca artişti internaţionali de marcă, printre care se va număra anul acesta şi cel mai premiat jazz-man din lume, americanul Bela Fleck.

30 de Premii Grammy

Prima zi a festivalului îi va avea ca invitaţi pe Elina Duni Quartet (Elveţia), Terje Rypdal, Miroslav Vitous&Gerald Cleaver (Norvegia, SUA) şi Funky Growl (România). Potrivit organizatorilor, Miroslav Vitous este unul dintre cei mai inovatori basişti la nivel mondial.

A doua seară a festivalului, cea de vineri, îi aparţine în totalitate trioului Bela Fleck, Zahir Hussain&Edgar Meyer (SUA, India).

"Festivalul va avea în acest an patru zile la solicitarea trupei lui Bela Fleck de a cânta singuri în seara de vineri. Bela Fleck este cel mai premiat artist de jazz din lume, cu 11 Premii Grammy la activ. La fel de recompensaţi sunt şi Zakir Hussain şi Edgar Meyer, astfel că, împreună, cei trei numără 30 de Premii Grammy", a declarat Marius Giura, iniţiatorul Festivalului de Jazz de la Gărâna.

Penultima zi a festivalului îi aduce în faţa publicului pe Wolfert Brederode Quartet (Olanda), Marcin Wasilevski Trio (Polonia), Wolfgang Muthspiel (Austria) şi Djabe (Ungaria).

Duminică, vor susţine concerte Bega Blues Band (România), Patricia Barber Quartet (SUA), Trygve Seim&Frode Haltli (Norvegia) şi Dan Berglund’s Tonbruket (Suedia).

La fel ca şi la celelalte ediţii, biletele se vând la intrare. Preţul este de 50 de lei pentru o seară, iar un abonament ajunge la 170 de lei. Pentru cei care nu şi-au rezervat din timp cazare în Gărâna mai sunt încă disponibile locuri de campare. În plus, sătenii din Văliug sau Crivaia oferă şi ei cazare.

Pe de altă parte, la ediţia din acest an organizatorii speră să participe şi ministrul culturii, Kelemen Hunor.

Eveniment anulat de criză

În acest an, Festivalul de Muzică Veche de la Brebu (comună de care aparţine şi Gărâna) nu va mai avea loc. "Ne-am străduit să convingem lumea că muzica veche e un fragment de nişă cum spun unii, dar foarte accesibil. Manifestarea s-a închis anul acesta datorită sincopelor de finanţare", afirmă Codrin Emandi, promotorul evenimentului, ce ar putea fi alipit Festivalului de Jazz Gărâna.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IxmDlsu2B78&hl=en_GB&fs=1" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/IxmDlsu2B78&hl=en_GB&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/L8rL5ML0fwU&hl=en_GB&fs=1" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/L8rL5ML0fwU&hl=en_GB&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>