Potrivit studiului, realizat de cercetători de la mai multe universităţi din SUA, printre care Yale şi Washington, patru ceşti de cafea pe zi scad cu 20% şansele de a face melanom manign.

500.000 de pensionari care nu aveau cancer au participat la acest studiu şi, timp de 10 ani, ei au fost monitorizaţi şi au declarat câtă cafea au consumat, dar şi alte obiceiuri care puteau influenţa apariţia cancerului: consumul de alcool, fumatul, obezitatea.

În timpul studiului au fost înregistrate 2.904 cazuri de melanom malign şi 1.874 de cazuri de melanom in situ, care este considerat prima etapă de apariţie a cancerului. Comparând stilul de viaţă al subiecţilor, cercetătorii au observat că persoanele care consumau 4 ceşti de cafea pe zi aveau un risc cu 20% mai mic de melanom malign, scrie descopera.ro.

O explicaţie pentru acest efect benefic poate fi că un consum regulat de cafea protejează celulele de distrugerea ADN-ului şi ajută la eliminarea substanţelor cancerigene.

În ciuda acestor rezultate, cercetătorii atrag atenţia că nu trebuie înlocuită protecţia solară cu consumul de cafea, pentru prevenirea acestei boli.