Evenimentul Zilei > Justitie > Becali, victorie la Înalta Curte! A câștigat procesul și e vorba de mulți bani
Becali, victorie la Înalta Curte! A câștigat procesul și e vorba de mulți bani

Becali, victorie la Înalta Curte! A câștigat procesul și e vorba de mulți bani

Patronul FCSB, Gigi Becali a avut astăzi câștig de cauză în procesul cu Florin Talpan, juristul clubului sportiv al Armatei Steaua București.

În acest sens, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au anulat decizia prin care Gigi Becali fusese obligat să îi plătească suma de 30.000 de euro lui Florin Talpan, cu titlu de daune morale, bani pe care Talpan i-a obținut prin intermediul unui executor judecătoresc, înainte ca decizia să devină irevocabilă.

Acum, patronul FCSB vrea să-și recupereze banii.

Tot în această lună, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins cererea de reabilitare depusă de George Becali, prin care acesta solicita ridicarea unor interdicţii după ce şi-a executat pedeapsa cu închisoarea.
Astfel, instanța a decis că: „Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare”.

Latifundiarul din Pipera a declarat joi că a venit în instanţă pentru „albire”, arătând că are interdicţia de a alege şi de a fi ales în funcţii publice.

„Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace adică, vin pentru albire. (…) Este, să spunem, o mică îndreptare. Interdicţiile sunt de a alege şi de a fi ales. Oricum nu mă interesează funcţia de demnitate publică, să aleg, să zicem aşa şi aşa. Ca să candidez nu mă interesează. Deci, nu e mare lucru. Trebuie această reabilitare. Dacă nu o ceri, nu o iei niciodată”, a afirmat Becali, la sediul ÎCCJ.

Judecătorul Ionuţ Matei a făcut parte din instanța care a respins cererea. El este cel care l-a condamnat pe Becali în dosarul „Valiza”. Patronul FCSB a avut numai cuvinte de laudă la adresa judecătorului.

„Nu a fost aşa rău, a fost şi într-un fel o bucurie, Ionuţ Matei m-a condamnat, dar nici nu mi-a dat mult atunci. Când îţi dădea şapte, opt, nouă, zece ani, mie nu mi-a dat aşa mult. El mie mi-a dat doi ani. A fost şi o bucurie să îl văd (…). Să îl vezi pe un om, în alte momente când tremurai în faţa lui, acum a fost aşa, relaxat. Sunt nişte trăiri, nişte bucurii totuşi. Apari în faţa unui judecător, erai la mâna lui, acum nu mai eşti la mâna lui. Eşti faţă în faţă. Atunci eu nu prea tremuram, dar trebuia să tremuri. Când veneam în cătuşe la alte procese aveam emoţii, eşti om, nu eşti din fier”, a precizat Becali.

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat un an şi zece luni de închisoare, din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare.