“Am fost puţin comod. Trebuia să mă lupt imediat după ce am terminat puşcăria. De acum o să mă lupt. O să încep un război. O să vă spun ce funcţie am şi până unde pot eu să merg până la capăt. Transmit şi procurorilor, şi judecătorilor, şi la toată ţara: n-are de ce să-mi fie frică. Dacă nu sunteţi capabili să ţineţi oamenii în puşcării şi să-i respectaţi pe oameni, după Legea 254/2013, dacă nu sunteţi capabili, nu-i mai băgaţi la puşcărie. Au nevoie să se ducă să-şi vadă mama, nevasta şi copilul. Ei ştiu asta. Ei îi ţin acolo ca nişte criminali care cunosc foarte bine mentalitatea deţinutului. Ei nu vor să le dea drumu… De ce? Ei vor chin, vor crimă, vor sinucidere. Dacă vor aşa, o să spunem că nu suntem neam creştin, suntem păgâni, suntem neam de criminali şi-i împingem la sinucidere pe oameni. Am cerut la Poartă Albă (n.r. – zile libere în care să îşi poată vizita familia, în perioada în care era închis)… Mi-au spus că dacă vrea el (n.r. – probabil directorul penitenciarului) îmi dă, dacă nu vrea nu-mi dă. Acum vreau să mergem la plângerea penală pe care am făcut-o. O duc la Parchetul General… O duc la Codruţa. La Codruţa nu am pe ce motiv… Am spus aşa avocaţilor… Este corupţie de putere. I-a corupt puterea şi au devenit criminali: şeful ANP şi directorul puşcăriei. Mergem la procurorul general, că şi el este om de la ţară care nu se clinteşte aşa după nume, că am încredere şi n el. Înalta Curte spune abuz de putere al ANP (Administraţia Naţională a Penitenciarelor). Este prezumţia de nevinovăţie, nu contează dacă mai ai sau nu un alt dosar pe rol. Asta spune Înalta Curte.

Vreau să vă spun cine sunt. Nu puteam să beneficiez de această legtimitaţie de Comisar European pentru implementarea drepturilor omului în lume… Asta sunt. Ce scrie aici: “titularul acestei legitimaţii este indreptăţit pentru a asigura drepturile omului în lume pentru a oferi sprijin acelor cărora le sunt încălcate drepturile”. Lasă că-i învăţ eu să respecte legea dacă nu mă primesc la puşcărie. Fac plângere penală directorului penitenciarului Rahova, care a instigat şi care este autorul moral al acestui om care s-a sinucis. El a avut o faptă de tâlhărie. A dat judecătorul pedeapsa. Pe mine mă interesează că drepturile trebuie respectate şi la tâlhari. A făcut omul 6 ani de puşcărie. El executa pedeapsa în regim deschis. Probabil că el executa aşa 5 ani. În 5 ani putea să se ducă acasă 150 de zile. Aşa spune legea. Poate minstrul Justiţiei o ştie, sau poate nu o ştie… Avem lege, n-avem nevoie de bani ca să fim oameni… Ei sunt nişte criminali care vor să dreseze oamenii. Băi, sunteţi nişte oameni de nimic”, a spus Gigi Becali într-o conferinţă de presă pe care a organizat-o după publicarea cazului în care un deţinut de la penitenciarul Rahova s-a sinucis.

Aflaţi aici povestea completă a cazului deţinutului Ion Bujor, care a amenințat că se sinucide, după ce Comisia de eliberare condiționată a refuzat să îl lase să participe la înmormântarea fratelui său.