Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, citat de Agerpres, metoda de fraudare invocată în sesizări a fost în marea majoritate a cazurilor faptul că există un mare număr de alegători care au votat pe liste suplimentare.

"Niciuna dintre contestațiile referitoare la anularea alegerilor pe motiv de fraudă electorală nu a fost admisă. Au fost formulate contestații de filialele Partidului Mișcarea Populară, Partidului Democrat Liberal și Partidului Poporului — Dan Diaconescu din mai multe județe", a declarat Muhuleț.

"Contestații nu mai pot fi depuse, termenul era de 24 de ore de la închiderea urnelor", a adăugat Marian Muhuleț.

"Am primit și centralizarea de la ultima secție de votare (care mai avea de transmis date — n.r.), așteptăm să primim procesele verbale pe hârtie de la toate județele cu documentația aferentă anexată, care să confirme rezultatele transmise electronic, urmând ca joi, sperăm noi, să anunțăm rezultatele finale. Mâine avem o ședință la ora 14,00 să analizăm dacă se mai formulează o cerere sau petiție către BEC", a adăugat Marian Muhuleț.

Potrivit centralizării a 99% din voturi, au fost obținute rezultate:

  • Alianța PSD – UNPR – PC – 37,60%
  • PNL – 15,00%
  • PDL – 12,23%
  • Mircea Diaconu – 6,81%
  • UDMR – 6,30%
  • Partidul Mișcare Populară – 6,21%

REZULTATE finale ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Scorul obținut de partide în fiecare județ

Potrivit BEC, la alegerile europarlamentare 2014 s-au prezentat la vot 5.549.303 de alegători, ceea ce înseamnă un procent de 32,24, din numărul total de voturi 5,79% fiind invalidate.

Lista pe județe a rezultatelor finale la alegerile europarlamentare 2014:

Te-ar putea interesa și: