Evenimentul Zilei > Actualitate > Miracol! 51 de bebeluşi s-au născut la Iaşi perfect sănătoşi, din mame cu HIV
Miracol! 51 de bebeluşi s-au născut la Iaşi perfect sănătoşi, din mame cu HIV

Miracol! 51 de bebeluşi s-au născut la Iaşi perfect sănătoşi, din mame cu HIV

HIV/SIDA continuă să facă victime numeroase la Iaşi şi în Moldova, potrivit celor mai recente statistici publice. Cei mai mulţi bolnavi s-au infectat mai ales din cauză că au făcut sex neprotejat cu persoane deja infectate. Spre deosebire de restul ţării, la Iaşi predomină infectările.

Virusul Imunodeficienţei Umane (HIV) continuă să facă victime în zona Moldovei. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, unitatea medicală care asigură tratamentul şi supravegherea tuturor bolnavilor HIV/SIDA din Moldova, au identificat în primele şase luni ale anului 53 de cazuri noi. Pacienţii au fost diagnosticaţi cu HIV/SIDA şi au intrat sub tratament de specialitate. Potrivit specialiştilor, bolnavii s-au infectat mai ales din cauză că au făcut sex neprotejat cu persoane deja infectate.

Potrivit medicilor, în primele şase luni s-au născut 51 de bebeluşi cu mame seropozitive. Rezultatele primelor investigaţii arată că nou-născuţii nu sunt purtători ai virusului.

Părinţii vor avea certitudinea că bebeluşii nu sunt seropozitivi abia după vârsta de un an şi jumătate, când se poate determina exact dacă micuţii sunt sau nu infectaţi, informează ziaruldeiasi.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News