Evenimentul Zilei > Social > Alertă! Bilanțul bebelușilor infectați cu stafilococul auriu la Maternitatea Giulești crește de la o oră la alta!
Alertă! Bilanțul bebelușilor infectați cu stafilococul auriu la Maternitatea Giulești crește de la o oră la alta!

Alertă! Bilanțul bebelușilor infectați cu stafilococul auriu la Maternitatea Giulești crește de la o oră la alta!

Un alt nou-născut de la Maternitatea Giulești a acuzat iritații care duc la suspiciunea că ar fi infectat cu bacteria stafilococ auriu. Micuțul, care ar putea deveni al 13-lea caz din această tristă poveste, a fost internat la Spitalul Grigore Alexandrescu. Toți cei 12 copii infectați anterior s-au născut în lunile octombrie și noimebrie, la Maternitatea Giulești.

Copiii internaţi joi seară au piodermită cu stafilococ şi otită cu stafilococ auriu. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că “ascunsul sub preș este o chestiune națională”, cu trimitere la faptul că maternitatea Giulești neagă orice fel de acuzații.

După data de 6 noiembrie, un număr de 9 asistente şi 2 medici de la Maternitatea Giulești au fost depistaţi cu stafilococ auriu. Doru Pană spune, însă, că aceştia sunt purtători sănătoşi.

Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti, a declarat pentru Realitatea că este greu să găsească o explicaţie pentru infecţiile cu stafilococ auriu depistate în instituţie, subliniind că nici Dumnezeu nu ar putea să răspundă la această întrebare: “Este foarte greu să spun care e cauza. Cred că nici Doamne-Doamne nu ar putea să ne răspundă. În momentul în care ei (n.r. Spitalul Alexandrescu) au anunţat DSP, iar DSP ne-a anunţat pe noi, în acel moment în spital epidimiologul a dispus să se recolteze la personal a spus să se recolteze pe secţia de naotologie acolo unde au fost copiii internaţi. S-au recoltat culturi, majoritatea au ieşit negative. Au ieşit şi câteva culturi pozitive la angajaţi. Angajaţii respectivi au fost scoşi din ture, s-au dispus măsuri de igienizare. Zona în care au lucrat angajaţii respectivi a fost eliberată şi dezinfectată, nu odată, dar de mai multe ori, ca să nu existe nicio problemă”.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că Maternitatea Giulești va fi închisă, după ce un control a descoperit că mai mulți angajați au stafilococ auriu. „Această anchetă va fi gata în seara aceasta. DSP a început verificările la Maternitatea Giulești.În funcție de rezultatele anchetei și de laborator, vom lua măsurile care se impun. Există posibilitatea ca maternitatea să se închidă temporar. Așteptăm rezultatele de laborator”, a declarat Sorina Pintea.

„S-au recoltat exudate nazale de la un număr de 49 persoane din secţia de neonatologie (din totalul de 55 persoane). Pentru 38 de persoane s-au obţinut rezultatele probelor recoltate, care au relevant că 11 sunt purtători de Stafilococ Auriu MRSA, restul de 27 fiind negativi”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.