Cu câteva ore înainte de a avea loc decesul, mama acestuia a postat pe Facebook un mesaj disperat prin care solicita ajutorul oamenilor. Avea nevoie de sânge pentru micuțul ei care fusese infectat cu virusul gripei de tipul A.

 

Băiețelul meu Ayan de 11 luni e internat de 4 zile la Spitalul Grigore Alexandrescu cu virusul gripei tip A foarte severă. I-a oprit ficatul, rinichii și majoritatea organelor din funcționare și azi am aflat că nu are suficiente trombocite în organism, și acestea din urmă l-ar ajuta ca organele lui să funcționeze din nou. Trombocitele acestea trebuiesc recoltate din SÂNGE TIP A2 NEGATIV, iar până luni dimineața (atunci deschid ei recoltarea) trebuie să găsesc suficienți donatori încât aceste trombocite să-i salveze viața băiețelului meu. În momentul de față el respiră doar datorită aparatelor la care este conectat, are cateter în piept și e umflat pentru ca nu face pipi de 2 zile jumătate. Dacă aveți aceasta grupă de sânge și sunteți din București, vă rog frumos sa-i donați sânge și să-i salvați viața”, se arată în mesajul mamei postat pe Facebook.

 

Peste 16.000 de persoane au distribuit strigătul de ajutor al mamei dar, din păcate noaptea trecută, micuțul Ayan s-a stins din viață, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

 

 

Te-ar putea interesa și: