Evenimentul Zilei > Actualitate > Bebeluș cu două capete, născut la un spital din București. Șoc în lumea medicală
Bebeluș cu două capete, născut la un spital din București. Șoc în lumea medicală

Bebeluș cu două capete, născut la un spital din București. Șoc în lumea medicală

Comunitatea medicală din România este șocată. Un bebeluș cu două capete s-a născut într-o maternitate din București.

Un bebeluș cu două capete s-a născut într-un spital din București. Vestea a șocat întreaga comunitate medicală din România. Bebelușul cu două capete a murit la doar câteva ore după naștere.

În urma operației de cezariană, mama, o tânără în vârstă de 30 de ani, a avut nevoie de transfuzii de sânge.

„Părinții bebelușului știau de această malformație. A fost decizia mamei de a păstra copilul, indiferent de ecografiile și de sfaturile medicilor. A fost opțiunea ei să aducă pe lume acest copil. În acest moment, lumea medicală din România și nu numai este șocată de această malformație rară pe care au întâlnit-o.

În acest moment, familia este în stare de șoc, știau cumva despre ce urmează să se întâmple. Suferă în ceea ce privește pierderea pe care au avut-o. La Spitalul Elias, în acest moment, se desfășoară o anchetă internă, pentru a vedea cum au apărut imaginile în presă. Tatăl a cerut ca spitalul să nu mai furnizeze informații despre starea de sănătate a soției lui sau despre cazul lor.

„Mama este echilibrată, într-o stare medicală bună, este vorba de o mamă tânără, are în jur de 30 de ani”, anunță Antena 3.

Un bebeluș cu două capete s-a născut într-un spital din București: Doar trei cazuri în întreaga lume, în ultimii 10 ani.

Ultimul astfel de caz a fost înregistrat vara trecută, în Uzbekistan.  Medicii au rămas fără cuvinte, conform presei locale și au fost deruntați din cauza anomaliei.

Cazul care a uimit lumea medicală este extrem de rar întâlnit și poartă numele de Craniopagus Parasiticus. Este vorba despre o „înfrățire parazitară” care apare între două-trei cazuri la cinci milioane de nașteri.

Un caz asemănător a fost înregistrat în India, anul trecut. O femeie a dat naștere unui bebeluș cu două capete, dar care avea și trei mâini. „Suntem șocați. Este de necrezut. Toți sunt șocați. Nu pot să cred că fiul nostru are două capete și trei mâini”, spunea tatăl copilului.