„S-a testat şi s-a pus diagnosticul de gripă tip A chiar din UPU. S-a internat în secţia de ATI. A fost necesară intubaţia. Nu a răspuns la tratamentul specific. După patru zile s-a declarat decesul survenit în urma unui stop neresuscitabil’’, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru. 

Cu câteva ore înainte de a avea loc decesul, mama acestuia a postat pe Facebook un mesaj disperat prin care solicita ajutorul oamenilor.

„Am aflat că nu are suficiente trombocite în organism, și acestea din urmă l-ar ajuta ca organele lui să funcționeze din nou. Trombocitele acestea trebuiesc recoltate din sânge tip A2 negativ, iar până luni dimineața – atunci deschid ei recoltarea, trebuie să găsesc suficienți donatori încât aceste trombocite să-i salveze viața băiețelului meu”, se arată în postarea mamei bebelușului.

Copilul nu era vaccinat, iar medicii atrag atenția că numai așa ne putem proteja de gripă.

„De la momentul vaccinului până la formarea anticorpilor trec circa două săptămâni. E bine și acum să ne vaccinăm, pentru că acoperă cele două luni de risc care au mai rămas”, a explicat pentru EVZ medicul Mihai Craiu. Ministerul Sănătății a anunțat că, până aseară, șapte persoane au murit din cauza gripei