Evenimentul Zilei > Actualitate > Bazac: pachetul minim de servicii va fi introdus, în premieră, de la 1 iulie
Bazac: pachetul minim de servicii va fi introdus, în premieră, de la 1 iulie

Bazac: pachetul minim de servicii va fi introdus, în premieră, de la 1 iulie

Ministrul sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că vrea să introducă, de la 1 iulie, în premieră, pachetul minim de servicii medicale.

În plus, se analizează posibilitatea implementării sistemului de coplată pentru cei care vor dori un medic sau un tratament mai scump. Pentru categoriile de persoane defavorizate se lucrează la introducerea unui sistem de vouchere de sănătate, a arătat Bazac.

Declaraţiile au fost făcute la o întâlnire pe care ministrul Ion Bazac a avut-o luni cu vicepreşedintele Bundestagului german, Susanne Kastner. Ministrul Bazac a declarat că, în 2009, va schimba filosofia financiară a sistemului naţional de sănătate. „Astfel, în premieră, în România se va introduce, începând cu 1 iulie, pachetul minim de servicii, iar din septembrie, Legea profesiilor medicale şi a malpraxisului”, a adăugat Bazac. Promisiunea introducerii unui pachet minim de servicii a fost făcută şi de alţi miniştri ai sănătăţii.

O astfel de decizie presupune precizarea clară a serviciilor medicale pe care statul îşi permite să le acopere, dar şi a celor pentru care românii trebuie să plătească.