Poliţiştii din Cluj au recuperat, în doar trei ore, un portofel, care conţinea acte de identitate, 8.400 de euro şi 250 de lei, informează Poliția Română. S-a întâmplat, luni, 20 octombrie a.c.. În aceeași zi, în jurul orei 15:30, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Turda –  I.P.J Cluj au fost sesizaţi de către un bărbat, care şi-a pierdut portofelul.

Conform declaraţiilor acestuia, omul își uitase portofelul pe un scaun, într-o instituţie financiară din Turda.

În urma investigaţiilor, în câteva ore, poliţiştii au găsit portofelul asupra unui bărbat de 79 de ani, din municipiul Turda, care l-a găsit.

Bătrânul a fost depistat de poliţişti într-un supermarket din Turda, înainte să cheltuie din bani.  Omul a recunoscut că l-a găsit şi a predat portofelul pierdut, în care erau actele şi banii reclamantului. Apoi, poliţiştii au restituit portofelul celui căruia îi aparţinea.

Spre norocul său, bătrânul a scăpat de dosar penal pentru că a găsit portofelul și nu a anunțat autoritățile. În plus, cel care îl pierduse nu a vrut să depună plângere împotriva lui, după ce și-a recuperat banii și actele.

Însușirea bunului găsit se pedepsește cu trei luni de închisoare

Poliția Română a trage atenția că legislaţia în vigoare – Codul Penal – incriminează însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, în articolul 243 :

“(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.”

Te-ar putea interesa și: