Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătălia prețurilor și ofertelor de Sărbători. Vacanțe mai scumpe
Bătălia prețurilor și ofertelor de Sărbători. Vacanțe mai scumpe

Bătălia prețurilor și ofertelor de Sărbători. Vacanțe mai scumpe

Sărbătorile din acest an scot mai mulți bani din buzunarul românilor care vor să plece în vacanță, atât în țară, cât și în străinătate. Specialiștii în domeniu apreciază creșterea de tarife cu până la 15%, față de anul trecut.

Bugetul mediu al unei vacanțe este de 3.000 de euro, de persoană. Dacă sejururile de relaxare nu depășesc 2.500 de euro, în schimb cele cuprinzând circuite de explorare trec de 4.500 de euro, transmite Agerpres. Un adevărat chilipir, se poate spune, este sejurul de 13 zile în Maroc, care înseamnă o cheltuială de 3.100 de euro pentru un cuplu. Cu totul altă discuție financiară este în cazul unui drum mult mai lung, până în Japonia, Hong Kong sau Maldive, unde cazarea se face în hoteluri de cinci stele. Bugetul, de persoană, al unui asemenea drum ajunge la 15.000 de euro.

În plan intern, voucherele de vacanță au deschis pofta românilor de a experimenta destinații mai puțin frecventate până acum, precum stațiunile balneoclimaterice ori cele aflate în zonele submontane. Totodată, e remarcat apetitul de a pleca de acasă, de Sărbători, al persoanelor de peste 55 de ani.

Evident, în plan local, continuă acerba concurență între România și Bulgaria, pentru atragerea turiștilor români. Poiana Brașov, de pildă, vine cu oferte tentante, de 1.500 de lei pentru trei zile, cazare și mic dejun. Este tariful cel mai mic, după cum arată experții, în această zonă. Pe când vecinii de la sud de Dunăre contraatacă prin sejururi de cinci zile, cu demipensiune, spa și pârtia în buza hotelului, în Bansko sau în Pamporovo, unde tariful e între 350 și 400 de euro de persoană.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: