Evenimentul Zilei > Economie > BĂTAIE pe programul Rabla. PLAFONUL ar putea fi SUPLIMENTAT, pentru a face faţă cererii
BĂTAIE pe programul Rabla. PLAFONUL ar putea fi SUPLIMENTAT, pentru a face faţă cererii

BĂTAIE pe programul Rabla. PLAFONUL ar putea fi SUPLIMENTAT, pentru a face faţă cererii

Toate cele 13.000 de tichete electronice din programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional Rabla Clasic - 2016, disponibile pentru persoanele fizice, au fost deja rezervate de cetățeni, în nici măcar o lună de la debutul programului.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) analizează deja posibilitatea majorării disponibilului alocat persoanelor fizice în 2016, se arată într-un comunicat al instituţiei. 

,,Este pentru prima dată în istoria Programului când toate tichetele electronice destinate persoanelor fizice sunt rezervate în 3 săptămâni de la lansare”, a declarat președintele AFM, Istvan Jakab. 

AFM a lansat ,,Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” pentru persoanele fizice în data de 14 iunie 2016. Vineri, 8 iulie 2016, în aplicaţia informatică PSIPAN au fost înregistrate peste 13.000 de rezervări, dintre care peste 9.000 au îndeplinit toate cerinţele privind înscrierea la producători, validarea informaţiilor şi au fost finalizate procedurile de casare şi radiere. 

,,La începutul săptămânii viitoare, vom analiza posibilitatea majorării disponibilului alocat în Programul Rabla Clasic pentru a permite noi rezervări”, a adăugat președintele AFM. 

De săptămâna trecută, persoanele fizice pot beneficia și de programul Rabla Plus, dedicat mașinilor electrice. Sunt disponibile Ecotichete de 5.000 de lei pentru mașini electric-hibride și de 20.000 de lei pentru mașini 100% electrice. Pentru a beneficia de acest program, nu este obligatoriu ca cetățenii să caseze o mașină veche, așa cum se întâmplă în cazul Programului Rabla Clasic, dar cele două programe pot fi cumulate, pentru un discount mai mare.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: