Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătaie cu CUȚITE şi spray lacrimogen în Spitalul Bârlad. Mai mulți pacienți au fost EVACUAȚI
Bătaie cu CUȚITE şi spray lacrimogen în Spitalul Bârlad. Mai mulți pacienți au fost EVACUAȚI

Bătaie cu CUȚITE şi spray lacrimogen în Spitalul Bârlad. Mai mulți pacienți au fost EVACUAȚI

16 pacienţi din Spitalul Bârlad au fost evacuaţi, miercuri, timp de câteva ore, în urma unei altercaţii izbucnite între mai mulţi bărbaţi veniţi în vizită la un bolnav, după ce unul dintre aceştia a folosit un spray lacrimogen.

Poliţia a intervenit pentru aplanarea conflictului, conform Mediafax.

Altercaţia a izbucnit într-unul din saloanele Secţiei de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă Bârlad între doi bărbaţi veniţi în vizită la un pacient, îmrepună cu mai multe rude, pe fondul unui conflict care data de pe vremea când munceau în străinătate.

La un moment dat, unul dintre ei, un tânăr de 22 de ani, din municipiul Bârlad, a scos un cuţit şi l-a rănit la mână pe celălalt bărbat, în vârstă de 41 de ani. În altercaţie a intervenit şi un alt tânăr, de 30 de ani, care a folosit un spray lacrimogen, cu care a pulverizat atât în salon, cât şi pe holul Secţiei de Chirurgie.

În acel moment, cadrele medicale au solicitat sprijinul agenţilor de pază aflaţi la intrarea în unitatea medicală, precum şi pe cel al Poliţiei, prin intermediul numărului de urgenţă 112. Astfel, zeci de poliţişti şi jandarmi au intervenit la spitalul din Bârlad pentru aplanarea conflictului.

"La această oră, sunt activităţi în desfăşurare, fiind audiate părţile implicate în conflict, precum şi martori la incident. Poliţiştii de investigaţii criminale fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Odată cu intervenţia poliţiştilor, au fost evacuaţi 16 pacienţi dintr-unul din tronsoanele Secţiei Chirurgie.

"În momentul izbucnirii altercaţiei, pacienţii au început să strige după ajutor, la fel şi cadrele medicale, creându-se o adevărată hărmălaie în toată acea zonă de spital. Unii bolnavi şi cadre medicale au început să tuşească de la substanţa iritantă, având nevoie de medicaţie pentru alergie", a precizat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.