Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu şi DEZVĂLURILE SENZAŢIONALE despre e-mailul folosit de Kovesi: “Şi mai multe informaţii despre CUCUVEAUA MOV” Fostul şef al statului A SPUS TOTUL

Băsescu şi DEZVĂLURILE SENZAŢIONALE despre e-mailul folosit de Kovesi: “Şi mai multe informaţii despre CUCUVEAUA MOV” Fostul şef al statului A SPUS TOTUL

Traian Băsescu a participat duminică seara la emisiunea “Dosar de politician”, de la B1 TV, şi a făcut mai multe remarci privitoare la ceea ce poate fi subiectul anului: “Afacerea Ghiţă – Kovesi – e-mailul cucuveaua mov”.

„Despre preşedintele Ion Iliescu

Iliescu… Încă nu sunt la vârsta lui, dar şi pe mine m-a deranjat că s-au deschis dosare închise, exact pentru hărţuială, dar domnul Niţu şi doamna Sutiman au vrut să mă vadă plimbat la Parchet. Este şi ăsta un mod de comportament al procurorilor…

Băsescu are un MESAJ DE APRECIERE pentru Klaus Iohannis. De ce crede liderul PMP că şeful statului “FACE BINE CEEA CE FACE”?

Au pus atâta efort pe mine pentru denunţuri incorecte, pentru că s-a deschis „Casa Mihăileanu”, pentru că au fost 12 senatori PSD.. Mă hărţuiesc cu spălarea de bani pe o reclamaţie a domnului Ciuvică. Li s-au părut astea mult mai importante în raport cu ce a fost cu Revoluţia, cu felul în care s-au împuşcat ăia 1.000 de oameni, cum s-au înlocuit instituţiile statului cu bâta minerului…

 

Acum am şi explicaţii… De ce în timpul doamnei Kovesi nu s-a putut Îndrumătorul ei de doctorat a fost domnul Paşca, de la Timiş, care a anchetat revoluţionari, asta am văzut în presă. Tatăl său a fost procuror la Sibiu… Ştiam asta când am numit-o, dar am pornit de la premisa că era tânără. Dosarul primit de la serviciile de informaţii când am numit-o pe Kovesi a fost un dosar bun. N-avem niciun motiv să cred că dacă tatăl doamnei Kovesi a fost procuror la Mediaş, ar fi avut o influenţă. Cu domnul Morar nu am avut nicio discuţie despre Kovesi… Niciodată Morar nu a venit cu dosare la mine. El era de o răceală incredibilă. N-aveai ce discuta cu el despre dosare. Eu n-am chemat procurori să îi întreb. Discuţia despre Revoluţie a avut loc la rugămintea Asociaţiei 21 Decembrie, a venit şi presa acolo.

Sunt convins că doamna Kovesi nu se bagă să spună: „opreşte dosarul”, dar când aprobă măsuri să se meargă cu tehnică, cu provocatori, atunci eu ce să mai cred? Pentru provocatori este ilegal să îi trimiţi. Este ilegal să trimiţi provocatori. Nu cred că doamna Kovesi are ceva cu mine. Este mult mai complicat, pentru că aici este o politică. Oamenii merită un adevăr, dar ele merită când apar nişte elemente de adevăr. O să vorbesc când ele o să apară.

Sunt mulţi oameni care au ştiu mai multe şi au păţit-o.

Ponta, Ghiţă… Din câte spun ei public, au ajutat-o să îşi rezolve raportul public de la doctorat. Toţi cei care ştiu ceva, trebuie să o păţească. Uitaţi-vă la Bica, la Horia Georgescu. El ştia ce a făcut în campanie, pentru că a pus în campanie să se judece dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis. Ghiţă şi Ponta, care au ştiut lucruri delicate, au păţit-o.

Despre e-mailul ”Cucuveaua mov”, ce ar fi fost folosit de Laura Codruţa Kovesi

O să vă spun o mică poveste. Am un material de şase pagini, o scrisoare deschisă pentru doamna Kovesi. Din păcate pentru mine a apărut la ora 19:00. Dar cine scrie şase pagini într-o oră…

„Dragă Codruţa: democraţia şi statul de drept trebuiesc apărate chiar şi când îţi aperi duşmanii.”

„Să nu ceri CSM să apere independenţa justiţiei, pentru că această scrisoare ţi se adresează ţie. Îţi scriu pentru că la un moment dat mi-am pus speranţele într-un tânăr procuror.”

M-am oprit pentru că iar s-ar fi interpretat că m-am corelat cu Ghiţă… Doamna Kovesi dacă îşi strică imaginea, şi-o strică singură. Dânsa, ieşind frecvent la TV, adună replici. Nu eu am pus-o să dea exemple: „din banii ăştia care s-au furat, puteam face nu ştiu câte şcoli…” Nu, spune-mi câţi bani ai recuperat.

Despre Daniel Morar, care a locuit într-un cămin militar

Nu mi s-a părut anormal ca Laura Kovesi să întreţină relaţii cu şefii serviciilor secrete. Mi se pare anormal că în 2012 s-a întâlnit cu Sebastian Ghiţă, care nici măcar nu era parlamentar. În 2014, aceasta îl vizita acasă, deşi acesta avea un proces, Tracia… Ea nu a ajuns singură la el acasă. Eu n-am participat la întâlnirile lor, le ştiam că pentru că invitat am fost. Întâlnirile nu mi s-au părut anormale. Povestea asta a fost aruncată în aer tot de Codruţa, care spunea că nu se cade ca un magistrat să aibă relaţii cu nu ştiu ce politician. Asta spunea ea, care se întâlnea cu Ghiţă. Ghiţă nu se băga în jocul ăsta dacă nu se simţea solid. Ghiţă este IT-st. În mod cert, oamenii pe care i-a avut… Acolo sunt softişti. Îmi vine greu să cred că oamenii aceia nu ar fi adunat de pe e-mailul „Cucuveaua mov” şi mai multe informaţii. Ghiţă nu putea greşi, pentru că intră în puşcărie pe o asemenea informaţie. Sigur că şi mie mi-ar fi convenit să am o adresă secundară. Aici e problema, să ai o adresă nesecurizată, era un risc, şi atunci am folosit adresa oficială şi pentru dialog cu familia, cu prietenii”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.