Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Șansa Republicii Moldova de a intra în UE este unirea cu România
Băsescu: Șansa Republicii Moldova de a intra în UE este unirea cu România

Băsescu: Șansa Republicii Moldova de a intra în UE este unirea cu România

Șansa Republicii Moldova de a intra în UE este unirea cu România, a spus fostul președinte Traian Băsescu, invitat în emisiunea ”Se întâmplă acum” de pe B1TV.

”Moldova care are trupe pe teritoriul ei nu are altă șansă decât într-o unire cu România. Vă spun ca om care a fost 10 ani în Consiliul European, ideea că se va trece de frontiere actuale ale NATO și UE trebuie uitate pentru că aici este frontiera, pe Prut. 
Ca probă, după ce Ucraina a semnat acordul de asociere cu UE, la câteva luni, a pierdut Crimeea și Rusia i-a făcut rost și de un război în zona Donbas. S-a trecut linia pe care Rusia poate să o înghită”, a afirmat fostul președinte în cadrul emisiunii de la B1TV.

Băsescu a fost deosebit de tranșant și cu privire la actualii oamenii politici de peste Prut. ”Republica Moldova mai are o problemă. Oamenii politici, atât socialiștii cât și alianța ACUM a Maiei Sandu și Andrei Năstase, îi mint pe moldoveni fără rețineri. Își mint proprii cetățeni, care sunt români nu altceva, că vor intrat în UE. Ei nu vor intra în UE, pentru următorii 20 de ani proiectul de extindere al UE este pe Balcani”, a spunctat Traian Băsescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.