Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: România va obține un portofoliu important la Bruxelles
Băsescu: România va obține un portofoliu important la Bruxelles

Băsescu: România va obține un portofoliu important la Bruxelles

Președintele Traian Băsescu a spus că informația potrivit căreia Corina Crețu va primi un portofoliu minor de comisar a fost „o glumă lansată de la Bruxelles” de care Ponta „s-a speriat.

Șeful statului a afirmat că, în toate discuțiile pe care le-a purtat la Bruxelles, s-a luptat ca România să obțină o poziție importantă în viitorul Executiv european. Băsescu a respins acuzațiile lui Victor Ponta, care a susținut că președintele României ar fi sabotat negocierile Guvernului.

Ponta, luat peste picior de la sediul UE

Președintele României a relatat că lista pe care apărea numele Corinei Crețu, în dreptul poziției de comisar european pentru ajutor umanitar, a fost o glumă a celor de la Bruxelles. Redăm principalele declarații ale șefului statului: 

  • Toate discuțiile mele, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu semnificativ.
  • Știu că l-a descumpănit lista cu numele Corinei Crețu pe un portofoliu neconvingător. Să nu se sperie Victor Viorel, a fost o glumă lansată de la Bruxelles.
  • Oamenii de la Bruxelles au simțul umorului și au lansat gluma la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut. Întrebați-l cu cine a negociat! România va avea un portofoliu de care să nu îi fie rușine, dar s-a speriat de o glumă.

Jandarmeria, pusă sub control politic

Traian Băsescu a vorbit și despre faptul că, în ultima perioadă, mai multe instituții au fost puse sub control politic. El a cerut demisia șefului Jandarmeriei.

  • Au fost puse sub control politic o serie de instituții și au fost emise acte normative care pot afecta grav desfășurarea alegerilor.
  • Alte elemente: Func ționarea CNA, unde reprezentanta lui Ponta, Laura Georgescu, nu are nici în clin, nici în mânecă cu observarea modului cum se desfășoară campania.
  • Avocatul Poporului e o anexă a guvernului, și-a abandonat mandatul. A atacat însă fără reținere acte normative care țin de siguranța națională.
  • Ce încredere să mai avem în jandarmerie când lasă să fie bătuți ziariști de la presă nefavorabilă puterii, sau considerată nefavorabilă puterii, și când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune e deranjat de motociclete, dar măscăriciul fiind un suporter al lui Ponta. Cer public demiterea imediată a șefului Jandarmeriei.

„Citesc lucrarea de doctorat, de la unu la zece”

Șeful statului a criticat dur afirmațiile lui Ponta privind „debăsificarea” societății și l-a ironizat, spunând că-i citește acestuia lucrarea de doctorat, dar nu găsește pagini neplagiate.

  • Probabil prin debăsificare înțelege actul de condamnare a comunismului, pentru că, spre deosebire de mentorii săi, eu am dat dispoziție, și s-a petrecut, predarea integrală a arhivei fostei Securități, de unde am aflat că prietenul său, Felix, era un turnător care își turna și familia.
  • Probabil, asemănător cu nazismul e faptul că am convenit parteneriatul strategic cu SUA.
  • Am înțeles că e interesat de ce cărți citesc, îi citesc lucrarea de doctorat, de la unu la zece, și nu reușesc să găsesc câteva pagini neplagiate.

Președintele Traian Băsescu a anunțat, ieri, și faptul că a grațiat o bătrână de 72 de ani, condamnată în 1997 pentru fapte de corupție. Ea ar fi cerut 35 de lei, în bani și bunuri, pentru a facilita angajarea unei persoane la spitalul din Vidra. „Am grațiat un om extrem de bolnav, care nu mai e capabil să facă închisoare”, a explicat Băsescu, arătând că persoana grațiată suferă, printre altele, de neoplasm mamar și ciroză hepatică.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.