Băsescu nu-i răspunde lui Voronin peste gard

Băsescu nu-i răspunde lui Voronin peste gard

Preşedintele ţării a declarat că Vladimir Voronin încearcă să ridice o cortină de fier pe Prut şi aduce acuzaţii nefondate României, menţionând că a-i fi răspuns "peste gard" acestuia ar fi însemnat să-i facă jocul.

"În ceea ce priveşte Republica Moldova, vreau să ştiţi că am avut, pe de o parte, foarte multă răbdare, pentru a avea o analiză completă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova, iar, pe de altă parte, mi s-a părut că a răspunde peste gard preşedintelui Voronin este exact jocul în care domnia sa ar fi vrut să intre cu România", a spus şeful statului.

Şeful statului a apreciat poziţia de până acum a ţării noastre drept "un comportament responsabil, nu faţă de preşedintele Voronin, ci faţă de cei 4 milioane de români care trăiesc în Moldova. 4 milioane de români, cetăţeni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor".

Traian Băsescu a adăugat că discursul său de mâine din Parlament este dedicat exclusiv evenimentelor din Republica Moldova şi acuzaţiilor pe care autorităţile şi preşedintele acestei ţări le-au adus României. El a mai menţionat că va susţine un discurs de circa 30 de minute şi va lămuri punctul de vedere al statului român.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiţi şi:

Caramitru: „Băsescu ar trebui să-i răspundă lui Voronin”

Voronin: România se află în spatele revoltei de la Chişinău | VIDEO 

Voronin: Profesorii formează urmaşi ai mareşalului Antonescu

Băsescu ia poziţie faţă de acuzele Moldovei

Băsescu, acuzat de lipsă de reacţie faţă de evenimentele din Moldova