Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a dat lovitura! S-au făcut jocurile pentru prezidențiale. Vestea care bulversează total PSD
Iohannis a dat lovitura! S-au făcut jocurile pentru prezidențiale. Vestea care bulversează total PSD

Iohannis a dat lovitura! S-au făcut jocurile pentru prezidențiale. Vestea care bulversează total PSD

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat că președintele Klaus Iohannis va obține al doilea mandat chiar din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Traian Băsescu a declarat că PSD nu are nici cea mai mică șansă să câștige alegerile prezidențiale din acest an și că este foarte posibilă o victorie din primul tur a lui Klaus Iohannis.

„Ce să mai discute acești oameni despre președinție? Președintele Iohannis și-a asigurat mandatul prin referendumul câștigat. Prezidențialele s-au jucat duminică. Eu am spus că e riscant, el a riscat și a câștigat. Funcția de președinte al României s-a ocupat. Se face din primul tur.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința este definitivă. Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 lei despăgubiri civile.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid (PSD) la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dosarul lui Dragnea s-a judecat la Înalta Curte, atât pe fond, cât și în apel, într-un proces pe parcursul căruia liderul PSD a cerut și a obținut recompunerea Completului de 5 judecători, pe motiv că nu fusese legal constituit.

Pe scurt, CCR a obligat ICCJ să tragă din nou la sorți toate Completurile de 5, inclusiv cel care îl judeca pe Liviu Dragnea, după ce a constatat că magistrații care le prezidau erau numiți de conducerea instanței, nefiind desemnați aleatoroiu așa cum cere legea.