Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu îl CRITICĂ pe Iohannis: „A GREȘIT când i-a cerut DEMISIA lui Victor Ponta. Trebuia să mai aștepte”

Băsescu îl CRITICĂ pe Iohannis: „A GREȘIT când i-a cerut DEMISIA lui Victor Ponta. Trebuia să mai aștepte”

Traian Băsescu a criticat gestul actualului președinte al României, Klaus Iohannis, de a-i cere demisia lui Victor Ponta, imediat după ce primul ministru a fost audiat de procurorii DNA. Băsescu a precizat că Iohannis s-a pripit.

Invitat la B1 TV, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a criticat gestul lui Klaus Iohannis de a-i cere demisia lui Victor Ponta. Băsescu a spus că, și din punct de vedere constituțional, a fost o greșeală.

„În primul rând, trebuia să aștepte să se pronunțe Parlamentul. Președintele trebuia să spună: am luat notă, aștept decizia parlamentului. Mi s-a părut foarte mult, prea rapidă. Știți, nu era vorba de un ministru oarecare, ci era vorba de primul minsitru. Cred că a pariat mai mult pe nevoia de a avea o imagine: sunt cu voi, dar politic a fost o greșeală, și constituțional a fost o greșeală”, a spus Traian Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu i-a oferit și sfaturi de viitor lui Klaus Iohannis. Fostul președinte al României i-a recomandat lui Iohannis că ar trebui să fie mai autoritar.

„E o vraiște în toată administrația. Iohannis ar trebui să fie un președinte care să aibe autoritate. Statul român nu funcționează cu un președinte distant. Nu suntem la stadiul ăla, noi încă nu am ajuns acolo. Plus de asta, și românii au nevoie să știe unde merge țara. Această depreciere rapidă a stării instituțiilor poate să mai aibe o explicație, poate să fie si lipsa de autoritate. Nu e vid de putere, dar instituțiile au început să acționeze pe cont propriu pentru că nu e nimeni să nu le dea o palmă peste ceafă”, a mai spus Traian Băsescu.