Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, DECLARAȚII SURPRINZĂTOARE: “Dragnea nu ar avea nicio șansă la prezidențialele din 2019. Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”
Băsescu, DECLARAȚII SURPRINZĂTOARE: “Dragnea nu ar avea nicio șansă la prezidențialele din 2019. Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”

Băsescu, DECLARAȚII SURPRINZĂTOARE: “Dragnea nu ar avea nicio șansă la prezidențialele din 2019. Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”

Băsescu a vorbit, vineri, la postul de televiziune B1”, despre șansele lui Dragnea la prezidențialele din 2019, dar și ce crede despre o posibilă candidatură pentru șefia statului a lui Kovesi.

În plus, fostul președinte a vorbit și despre articolul publicat în Le Monde, în care francezii au făcut un top al politicienilor în creștere din Europa, iar Laura Codruța Kovesi ocupă locul al patrulea în clasament.

 

”Nu am văzut articolul, dar dacă este trecută în categoria politicenilor de viitor, înseamnă că cei de la Le Monde au facut o analiză consistentă și au înțeles că are abordări de om politic și nu de procuror. Pentru funcția pe care o îndeplinește, e un semnal foarte prost pentru că arată că așa se vede. E clar că e un politician de viitor doamna Kovesi, cu condiția să nu se constate încălcări ale legii în activitatea dânsei”, a spus Băsescu.

 

Întrebat dacă există posibilitatea ca actuala șefă a DNA să candideze la alegerile prezidențiale din 2019, fostul președinte a răspuns afirmativ.

 ”Poate fi, de ce nu? Oricine se înscrie într-o cursă are șansa lui. Mi-e greu să evaluez cum va fi în 2019 bătălia pentru președinție. Este clar că în acest moment, în afară de Iohannis nu există niciun competitor. Deci, doamna Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”.

Băsescu a declarat că Dragnea nu ar avea nicio șansă la prezidențialele din 2019 și a atras atenția supra faptului că e târziu pentru a apărea politicieni care să poată câștiga acest scrutin.