Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre proiectul Green Deal, de instalare a panourilor solare într-o zonă din Câmpia Olteniei. Politicianul avertizează că, în viitorul apropiat, agricultura nu va mai exista în acea zonă, iar România va fi nevoită să importe grâu.

„Am exprimat rezerve cu privire la Greend Deal, deși PPE susține proiectul. O să vedem stele verzi cu Green Deal. Ne propunem ca în următorii 30 de ani să nu mai existe emisii de noxe în atmosferă. Asta înseamnă că va trebui să ne schimbăm complet economiile în condițiile în care UE generază doar 10% din emisiile de carbon.

În rest, trebuie să cauți în China, SUA și celelate țări care sunt mari producători de poluare. Vreau să vedem România… ar trebui să închidem Complexul Energetic Oltenia și Hunedoara care dau cam 35% din producție. Păi, ce punem în loc?

Ei spun ”puneți eoliene și baterii solare”. Păi ar trebui să punem baterii solare în toată câmpia de sud. În loc să punem grâu o să punem baterii solare și o să importăm grâul. O stupiditate”, a afirmat Traian Băsescu la Realitatea Plus.