Evenimentul Zilei > Justitie > Băsescu LOVEȘTE dur în liderii Coaliției de Guvernare: „Niște TICĂLOȘI care știu bine ce fac” DEVOALAREA care CUREMURĂ scena politică
Băsescu LOVEȘTE dur în liderii Coaliției de Guvernare: „Niște TICĂLOȘI care știu bine ce fac” DEVOALAREA care CUREMURĂ scena politică

Băsescu LOVEȘTE dur în liderii Coaliției de Guvernare: „Niște TICĂLOȘI care știu bine ce fac” DEVOALAREA care CUREMURĂ scena politică

Fostul președinte Traian Băsescu a cerut desecretizarea planurilor de cooperare dintre SRI și DNA, susținând că hotărârea CSAT 17/2005 privind combaterea corupţiei nu conține niciun punct care să vizeze semnarea unor protocoale secrete.

Băsescu cere acest lucru în contextul în care Comisiile pentru apărare şi pentru administraţie publică ale Senatului au dat marți un raport favorabil asupra proiectului de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu pentru declasificarea hotărârii CSAT 17/2005.

„Acest document 003064 este public. Este protocolul dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și SRI din 2009. Eu nu spun să desecretizăm protocolul, dar propaganda de cea mai joasă speță a PSD pune pe seama unei hotărâri CSAT erorile pe care le-a făcut DNA. 

Să ne uităm în expunerea de motive a acestei inițiativei legislative de desecretizare a hotărârii CSAT nr. 17 din 2005. Hotărârea nu este secretă, deci oamenii ăștia bat câmpii, spun o mare minciună. În expunerea de motive a legii Tăriceanu-Dragnea se spune că legea lor vizează legalitatea unor protocoale între SRI și DNA, respectarea procedurilor penale, independența procurorilor și judecătorilor, protocoalele care au generat greva abuzuri și încălcarea unor drepturi constituționale și refacerea încrederii în actul de justiție. 

Ei spun în articolul 1 al acestui proiect de lege că se declasifică hotărârea CSAT nr. 17/2005 privind combaterea corupției, fraudei și spălării banilor, precum și toate documentele care conțin informații clasificate având ca temei hotârârea CSAT nr. 17/2005. Ei pot cere aici declasificarea a orice, în numele hotărârii 17. 

Mă surprinde că Tăriceanu are o memorie atât de slabă. Hotărârea 17 a fost adoptată cu el în dreapta mea, în calitate de vicepreședinte CSAT”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV

Fostul președinte a mai menționat că prima referire la protocoale a fost o mențiune în hotărârea de guvern 231/2005, în vremea în care premier era Călin Popescu Tăriceanu.

„Discutăm de doi ticăloși care știu foarte bine ce fac. Unul se numește Dragnea și altul Tăriceanu. Nu cred că Tăriceanu, care a fost primul care a cerut prin hotărâre de Guvern protocoale între SRI și parchete, nu știe ce a făcut cu această inițiativă”, a mai spus Traian Băsescu. 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: