Băsescu, cel mai mediatizat şi mai criticat politician

Băsescu, cel mai mediatizat şi mai criticat politician

Preşedintele Traian Băsescu conduce în topul actorilor politici care au beneficiat de atenţia televiziunilor, fiind cel mai mediatizat personaj.

El este urmat de fiica sa cea mică, Elena Băsescu, dar şi de Gigi Becali, acesta din urmă reuşind să doboare toate recordurile în luna aprilie. Concluziile aparţin Agenţiei de Monitorizare a Presei care a realizat un studiu, în perioada martie-mai, fiind luate în calcul cinci posturi TV: Realitatea, Antena 1, Antena 3, TVR1, Pro TV.

Potrivit documentului prezentat astăzi, Traian Băsescu este pe primul loc în privinţa apariţiilor Tv, însă preşedintele nu a fost pus într-o lumină favorabilă. Astfel, Băsescu este cel mai criticat actor din viata publică, cu un cumul de 10 prezentări negative, şi este urmat de premierul Emil Boc. Şeful Executivului a fost criticat de 6 ori în intervalul monitorizat.

Studiul mai arată că scena politică ar fi şi cel mai mare furnizor de situaţii conflictuale. Preşedintele PNL Crin Antonescu şi preşedintele PSD Mircea Geoană s-au remarcat în calitatea de iniţiatori ai unor atacuri politice, ţinta predilectă fiind Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În contextul alegerilor pentru Parlamentul Euroopean, vedeta a fost mezina preşedintelui Elena Băsescu, care conduce în topul apariţiilor, urmată de Norica Nicolai, Theodor Stolojan şi Traian Băsescu.

Surpriza acestei perioade a fost Gigi Becali care a atins vârful de mediatizare în urma reţinerii sale de către organele judiciare sub acuzaţia de sechestare de persoane. Astfel, în perioada 2-6 aprilie, el i-a depăşit, ca număr de apariţii, pe premierul Emil Boc şi pe liderul PSD Mircea Geoană.

CITIŢI ŞI:

Băsescu despre ziarişti: "Aştia sunt mai răi ca fosta Securitate"