"Din păcate, cred că nici premierul şi nici preşedintele, cred, că nu înţeleg ce înseamnă să menţii un ministru al Finanţelor pus sub învinuire. Vreau să fiu foarte clar, eu îl ştiu pe Vâlcov de când era copil, deci ţin la el. A crescut în organizaţia de tineret a PDL, a trecut pe urmă la PSD. Eu m-am dus să-l susţin când avea 28 de ani, să devină primar de Slatina. Ţin foarte mult la el, el a fost din generaţia cu Scripcaru, cu Falcă, generaţia aceea care pe urmă s-a afirmat şi a câştigat pe urmă multe primării. A trecut pe urmă la PSD, la USL, nu ştiu unde a trecut. Nu am nimic personal cu el. Eu mă gândesc la România. Când ministrul de Finanţe este acuzat, în acel moment orice ministru de Finanţe pune pixul pe birou şi pleacă din minister, pentru că altfel afectează credibilitatea ţării”, a spus Băsescu, la ieşirea din sediul PMP.

Întrebat dacă nu trebuia revocat până acum Vâlcov, Băsescu a răspuns: "Trebuia revocat imediat şi să rămână într-un colectiv privat care contribuie la finalizarea Codului Fiscal. Dar să nu mai intre în minister ca ministru".

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, pentru acest post nefiind încă nominalizat un înlocuitor.

Duminică după-amiaza, Preşedinţia a transmis un comunicat în care preşedintele Klaus Iohannis îi solicită premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a lui Darius Vâlcov, menţionând că s-ar fi aşteptat ca Vâlcov să demisioneze, având în vedere că procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale.

Ministrul Darius Vâlcov a fost audiat, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.