Evenimentul Zilei > Justitie > Băsescu, AUDIAT azi într-un nou dosar. „Devine un calvar”
Băsescu, AUDIAT azi într-un nou dosar. „Devine un calvar”

Băsescu, AUDIAT azi într-un nou dosar. „Devine un calvar”

Băsescu, a spus luni seara, la o emisiune de televiziune, că marți are un alt dosar la Înalta Curte de Casație și Justiție și că nu știe motivul pentru care se cere redeschiderea.

"Mâine (marți — n.r.) e alt dosar la Înalta Curte și poate avocatul meu o să explice. Dar să știți că acolo nici măcar nu știu motivul pentru care se cere redeschiderea, a fost avocatul, a luat dosarul, și plângerea la soluția procurorului. (…) Multe din dosarele care se redeschid (…) pentru că un petent nu e mulțumit de soluția de clasare a dosarului. Și atunci redeschiderea dosarului nu se poate face decât printr-o hotărâre judecătorească. (…) Vă rog să mă credeți că devine un calvar, mai ales dacă ai fost primar, și oricine e nemulțumit de o retrocedare, orice chiriaș îți va face o plângere. (…) Pentru dosarul pentru care presupun că am fost chemat, aș fi fost chemat azi, știu sigur că a fost o hotărâre judecătorească care confirmă corectitudinea deciziei Primăriei", a mai declarat fostul președinte.
Fostul președinte a mai spus că procurorii de la Parchetul General au contramandat audierea sa care ar fi trebuit să aibă loc luni și că nu știe despre ce dosar este vorba.

 

 

"Sincer să fiu, nu știu despre ce dosar este vorba și nici nu știu care e motivul pentru care sunt chemat, să fiu suspect, să fiu inculpat, să fiu martor. (…) A fost sunat avocatul meu vineri, (…) 'Cum îl găsim pe domnul Băsescu că am vrea să vină înainte de Paști la Parchetul General?'. Avocatul mi-a spus, zic: spune că luni la ora 11, (…) iar duminică după amiaza m-a sunat avocatul că a fost sunat de la Parchetul General să se contramandeze întâlnirea de azi. (…) N-am cerut nicio amânare că nici nu știu despre ce dosar este vorba", a spus Traian Băsescu.

 

 

Actualul senator PMP crede că ar fi vorba despre o retrocedare din perioada 2002-2003, în care era primar al Capitalei, însă consideră că și în situația în care ar fi semnat o retrocedare care nu ar fi fost legală, "s-a prescris și mama erorii".

 

 

"N-am niciun dubiu că este legat despre 2002, 2003. Sigur, judecătorii, și dacă ar fi adevărat, presupunem prin absurd, atenție că nu am semnat o retrocedare care n-a fost legală. Da, dar, din 2003 și până acum sunt 14 ani (…) s-a prescris și mama erorii", a declarat Băsescu la B1 TV.

 

 

Băsescu a afirmat, referitor la prescripție, că termenul nu a fost întrerupt pe durata celor două mandate de președinte dacă nu a existat o ordonanță de întrerupere a cercetării penale.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: