Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu apără dreptul edililor locali de a delega din atribuții
Băsescu apără dreptul edililor locali de a delega din atribuții

Băsescu apără dreptul edililor locali de a delega din atribuții

Modificarea Legii administrației locale, prin care primarul sau președintele de consiliu județean, pot delega atribuțiile unor subordonați nu îi va feri pe hoți de procurori, susține șeful statului.

Președintele Traian Băsescu a afirmat ieri, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, că modificarea Legii administraţiei locale, prin care primarul și președintele de consiliu județean pot delega atribuțiile viceprimarului, respectiv vicepreşedintelui sau unor funcționari publici de specialitate, nu e „un lucru rău” și „nu îi va feri pe hoți de procurori”.

„În toate cele 20 de zile, plus cele trei în care a stat la Consiliul Legislativ, nu a existat nicio observație de la vreo instituție. Această lege a făcut obiectul unor discuții foarte serioase în rândul consilierilor. Din ce să trăim, dacă nu avem spectacolul arestărilor? Un primar va delega responsabilitate în măsura în care are încredere în aparatul lui”, a spus șeful statului.

Președintele a explicat, că, pe vremea când conducea Primăria Capitalei, a avut multe plângeri penale pe acte care vizau restituirea, fie de case, fie de terenuri, punctând că toată răspunderea era a primarului. „Aveam teancuri de documente, trebuia să fii specialist în toate. Aveau grijă să îmi pună în spate toate documentele, dar primarii riscă să fie victime sigure dacă semnează acte fără un aparat perfect în ce priveşte semnătura pe care o dau. Eu am avut șansă, dar m-a costat foarte mult, m-au costat avocații. Ce funcționar vedeți, în fața unui procuror, care îi spune că a semnat în fals, iar el să spună că i-a spus primarul?”, a spus șeful statului.

Acesta a adăugat că, în urma modificării legii, responsabil este tot primarul. „Dacă delegă, transferă din responsabilitate, dar niciodată toată. Nu e un lucru rău, nu îi va feri pe hoţi de procurori”, a spus Băsescu.

Implicat în campania pentru euroalegeri

Șeful statului a mai afirmat că este pregătit să participe la discuții în campania pentru europarlamentare pentru ca electoratul să înțeleagă miza alegerilor.

El a sugerat și câteva teme de campanie: accesul României în Schengen, integrarea Republicii Moldova în UE, problema integrării romilor sau creșterea economică a Europei.

"Dacă primarul delegă, transferă din responsabilitate, dar niciodată toată. Nu e un lucru rău.”
TRAIAN BĂSESCU, președintele României

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: