Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Am vrut stat de drept, nu unul în care Kovesi şi Coldea spun cine să fie arestat
Băsescu: Am vrut stat de drept, nu unul în care Kovesi şi Coldea spun cine să fie arestat

Băsescu: Am vrut stat de drept, nu unul în care Kovesi şi Coldea spun cine să fie arestat

Fostul președinte Traian Băsescu a lansat un nou atac dur împotriva binomului DNA-SRI, afirmând că instituții în care a investit „enorm” se transformă în „stat mafiot”.

 „Au trecut la acţiuni mafiote nişte indivizi depozitari de informaţii incredibil de importante. O să-i opresc eu, indiferent care sunt costurile”, a spus Băsescu, la România TV. El a susținut că fostul președinte al ANI, Horia Georgescu, a fost arestat pentru că „a cerut (…) să fie anchetat dosarul de incompatibilitate al președintelui Iohannis”. „Tot cei doi i-au făcut înscenarea cu ANRP, că nu știu ce restituiri a făcut…”, a declarat fostul șef al statului, referinduse la Codruța Kovesi si la Florian Coldea. „Am vrut să construiesc un stat de drept, nu unul în care doi indivizi, Kovesi şi Coldea, să spună cine să fie arestat că nu le-a cântat în strună”, a mai spus Băsescu. Ieri, el a reacționat și la decizia procurorilor de a-l trimite în judecată pentru că ar fi amenințat-o pe Gabriela Firea. „Înţeleg că Parchetul General a rezolvat marile dosare ale Revoluției şi mineriadelor, drept pentru care a venit vremea anchetării declaraţiilor politice”, a scris el pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: