Băsescu, acuzat de lipsă de reacţie faţă de evenimentele din Moldova

Băsescu, acuzat de lipsă de reacţie faţă de evenimentele din Moldova

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian l-a acuzat, astăzi, pe preşedintele Traian Băsescu de lipsă de reacţie în ceea ce priveşte evenimentele din Republica Moldova şi i-a solicitat şefului statului adoptarea de urgenţă a unei poziţii oficiale.

"Administraţia Prezidenţială se află într-o tăcere suspectă în faţa unor acuzaţii extrem de grave aduse României de administraţia Voronin. România a fost acuzată de autorităţile de la Chişinău de implicare în afacerile interne ale Republicii Moldova. În faţa unor astfel de acuzaţii nefondate şi extrem de grave, preşedintele Traian Băsescu a tăcut şi continuă să tacă, deşi în poziţia sa constituţională de reprezentant politic al poporului român e dator cu o reacţie", a declarat Varujan Vosganian într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

El a ţinut să precizeze că în momentul în care susţinea declaraţia Băsescu participa, la bordul unei nave militare olandeze, la o conferinţă privind construirea coridorului logistic Constanţa - Rotterdam.

"Este o temă importantă, însă cu siguranţă, din poziţia de preşedinte al României, domnul Traian Băsescu e dator în primul rând să răspundă preocupărilor, neliniştilor românilor şi acestei situaţii care pune România în pericolul unui conflict diplomatic fără precedent", a încheiat Vosganian.

CITIŢI ŞI:

EDITORIALUL EVZ: Datoria României faţă de Moldova MAE: "Evitaţi Moldova!" Copii săltaţi de poliţia lui Vladimir Voronin de pe patul de spital | VIDEO Moldovenii au ieşit în stradă la Paris Chişinăul deschide o campanie de represalii diplomatice Rusia sare în apărarea regimului de la Chişinău Fost consilier al lui Voronin, arestat CĂLIN HERA: Ursul comunist nu mai are din ce coadă să dea CHRISTIAN MITITELU: Comoţie la Chişinău VLAD ODOBESCU: Revolta fără lideri de la Chişinău 

Ne puteți urmări și pe Google News