Evenimentul Zilei > Justitie > Baronul Bunea-Stancu, lacrimi în fața judecătorilor: “Mi s-au diminuat veniturile. Trebuie să-mi întrețin familia!”
Baronul Bunea-Stancu, lacrimi în fața judecătorilor: “Mi s-au diminuat veniturile. Trebuie să-mi întrețin familia!”

Baronul Bunea-Stancu, lacrimi în fața judecătorilor: “Mi s-au diminuat veniturile. Trebuie să-mi întrețin familia!”

Gheorghe Bunea Stancu, președintele revocat al Consiliului Județean Brăila, face tot ce poate pentru ca judecătorii Tribunalului Vrancea sa îi ridice interdicția de a depăși limita teritorială a județului Brăila.

Posesor al unei averi impresionante, Bunea-Stancu a declarat în fața instanței ca este imperios ca să-i fie permis să se deplaseze pe teritoriul României, motivând că doar astfel poate desfășura activitatea comercială, în principal achiziții de cereale, care să îi permită să obțina "veniturile necesare traiului", anunță infobraila.ro.

"Veniturile personale mi s-au diminuat. Trebuie să-mi întrețin familia", le-a spus baronul PSD judecătorilor, adaugând faptul că este nevinovat "din toate punctele de vedere".

Potrivit sursei citate, judecatorul de la Tribunalul Vrancea nu a crezut situația prezentată de Bunea-Stancu, menționand că deplasările în scop comercial pe teritoriul țării au un caracter incert, existând posibilitatea ca fostul președinte CJ să obțină venituri suficiente desfășurându-ți activitatea comercială doar pe teritoriul județului. Astfel, magistrații nu i-a permis lui Bunea -Stancu să părăsească județul, mai arată infobraila.ro

Avere impresionantă

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de corupţie, deţine, potrivit declaraţiei de avere din aprilie 2014, şapte terenuri intravilane în municipiul Brăila, un apartament, trei case de locuit, un spaţiu comercial, bijuterii de 13.000 de euro şi patru depozite bancare.

  • Potrivit declaraţiei de avere completată în aprilie 2014, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu deţine şapte terenuri intravilane în municipiul Buzău, în suprafaţă totală de peste 11.500 de metri pătraţi.
  • De asemenea, Gheorghe Bunea are un apartament, trei case de locuit, dar şi un spaţiu comercial de 242 de metri pătraţi. Preşedintele CJ Brăila a declarat, totodată, bijuterii în valoare totală de 13.000 de euro, cele mai multe anchiziţionate în perioada 1974 – 2005, restul fiind din perioada 2005 – 2013.
  • Conform aceleiaşi declaraţii de avere, Gheorghe Bunea Stancu deţine patru depozite bancare, două din anul 2009, la BCR Brăila, de câte 61.705, 75 lei, unul tot la BCR Brăila din 2004 în valoare de 746.492, 85 şi unul la Unicredit Ţiriac Bank, în valoare de 735.986, 74, din anul 2012.
  • Gheorghe Bunea Stancu mai are, potrivit declaraţiei de avere, acţiuni la o societate comercială şi la cinci SIF-uri. Astfel, social-democratul are 62, 5 la sută acţiuni la societatea Bursagrirom SA Brăila, la SIF Banat Crişana are 2.643 de acţiuni, la SIF Moldova deţine 12.565 de acţiuni, la SIF Transilvania 3.475 acţiuni, la SIF Muntenia 16.132 acţiuni şi la SIF Oltenia 4.477 acţiuni.
  • La venituri, şeful CJ Brăila a trecut în declaraţia de avere indemnizaţia de preşedinte al CJ Brăila în cuantum de 55.356 de lei, în timp ce soţia sa, Gheorghe Bunea Tanţa, care este educatoare la o grădiniţă din municipiul Brăila, are venituri de 26.044 lei.