UPDATE: Lionel Messi a anunțat oficial că dorește să părăsească clubul FC Barcelona, transmite canalul de televiziune Tyc Sports din Argentina. Potrivit surselor citate de canalul de televiziune, Messi s-a folosit de o clauză din contractul său care îi permite să rezilieze înțelegerea unilateral, la fiecare final de sezon. Decizia a fost luată, se pare, în urma unei discuții cu noul antrenor Ronald Koeman

 


Se pare că nici Lionel Messi nu-și mai dorește să continue cu echipa la care a cunoscut atâtea succese, conform unor surse citate de presa spaniolă, după un sezon nereușit.

Oficial, clubul catalan nu a făcut nici un anunț oficial și nici fotbalistul nu a lăsat să-i scape vreo informație în acest sens.

Cu toate acestea, fostul președinte al Barcelonei, Joan Laporta, susține că Barcelona încearcă să-l vândă pe Messi. Într-o postare pe contul său de Twitter, el a criticat actuala conducere a clublui, considerând că îndepărtarea jucătorului Luis Suarez de la echipă este greșită.

Presa din Spania a anunțat că jucătorul uruguayanul nu mai este dorit pe arena Camp Nou, iar noul antrenor al echipei, Ronald Koeman a fost cel care i-a transmis acest lucru, prin telefon.

„I-au transmis lui Suarez prin telefon că nu se mai bazează pe el? Mi se pare că este un act de lașitate din partea președintelui (n.r – Josep Maria Bartomeu) și o lipsă de respect față de jucător. Modul acesta de a acționa este inimaginabil și afectează imaginea clubului”, a scris Juan Laporta.

În acest context, el a apreciat că șefii de la Barca caută să-l vândă și pe Lionel Messi.

„Suspectez că vor să îl vândă și pe Messi, ceea ce ar fi o greșeală istorică. Săraca Barcelona este condusă de acești incompetenți”, a scris Laporta, pe contul său de Twitter.

Jucătorul argentinian este dorit la Manchester City, în Marea Britanie, club care încearcă o lovitură spectaculoasă pe piața transferurilor. Aceștia doresc să-l achiziționeze pe Messi și să i-l aducă lui Pep Guardiola, mai ales că acesta nu ar fi atât de convins că-și dorește să mai rămână și să joace pe Camp Nou după umilința suferită de Barcelona în fața celor de la Bayern Munchen, scor 2-8.

Pe de altă parte, City își evaluează posibilitățile financiare pentru a vedea dacă își poate permite un asemenea transfer, mai ales că Messi are o clauză de reziliere a contractului de 700 de milioane de euro. Este posibil ca prețul să fie negociabil în condițiile în care anumite persoane din conducerea Barcelonei își doresc să-l vândă pe Messi în această vară.

Pe lista echipelor interesate se mai numără și italienii de la Inter Milano, al căror patron, omul de afaceri chinez Steven Zhang caută să obțină fondurile necesare dintr-un parteneriat cu statul chinez.

Planul cu care Inter vrea să-l aducă pe Messi în Italia. De la cine ar putea veni banii

Iulia Vântur l-a refuzat pe Salman Khan şi revine în România! Cum s-a ajuns aici?