Evenimentul Zilei > Actualitate > Barcelona, echipa cu cele mai multe eventuri în Spania
Barcelona, echipa cu cele mai multe eventuri în Spania

Barcelona, echipa cu cele mai multe eventuri în Spania

Formația catalană a reușit, sâmbătă, pe „Camp Nou”, să câștige Cupa Regelui, după victoria cu Athletic Bilbao, scor 3-1

Indiscutabil, Barcelona a demonstrat în acest an că nicio echipă nu-i poate sta în cale, cel puțin în Spania. Sâmbătă, gruparea „blaugrana” a triumfat în finala Cupei Regelui, acolo unde a dispus de Athletic Bilbao, cu scorul de 3-1, și, astfel, catalanii au cucerit al doilea trofeu al sezonului, după câștigarea campionatului.

Ultimul act al competiției a consemnat și un eveniment mai puțin plăcut din partea suporterilor celor două echipe, care au huiduit copios în momentul în care imnul Spaniei răsuna pe stadion.

Recordurile se țin scai de Barcelona

Golurile catalanilor au fost înscrise de Lionel Messi ( în minutele 20 și 74) și Neymar (36), în timp ce pentru basci a punctat Williams (80). Succesul obținut de elevii lui Luis Enrique pe „Camp Nou” a stabilit un record în fotbalul spaniol. Barcelona a devenit prima echipă care a câștigat de șase ori eventul în Spania, reușind să câștige campionatul și Cupa Regelui în același sezon în 1952, 1953, 1959, 1998, 2009 și 2015.

Tot trupa de pe „Camp Nou” este cea care și-a trecut în cont Cupa Regelui pentru a 27-a oară, fiind urmată de Athletic Bilbao, cu 23, și Real Madrid, cu 19. Așadar, Barcelona este la un pas de a reuși „tripleta” în acest an. Pe 6 iunie, catalanii vor juca finala Ligii Campionilor, pe „Olympiastadion”, din Berlin, în care o vor întâlni pe Juventus Torino, echipă care la rându-i, a reușit eventul în Italia.


Pe 6 iunie, la Berlin, Barcelona și Juventus se vor duela în finala Ligii Campionilor


Franța se laudă cu PSG

Tot sâmbătă, PSG a câştigat şi Cupa Franţei, 1-0 cu Auxerre, cucerind al patrulea trofeu intern al sezonului, după ce şi-a adjudecat şi campionatul, Cupa Ligii şi Supercupa Franţei 2014, care se consideră parte a actualului sezon, stabilind un record unic în Hexagon. Altfel, Arsenal și Wolfsburg s-au impus în aceleași întreceri, în Anglia, respectiv Germania.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: