În imaginile filmate de mama fetiței sunt concubinul și fiica femeii, întinși în pat, îmbrăcați, iar bărbatul face gesturi cu tentă sexuală, iar la final o întreabă pe copilă: „Ți-a plăcut?”, în timp ce fata încearcă să plece de lângă bărbat, iar cei doi adulți râd.

După ce au văzut filmarea, polițiștii l-au identificat pe bărbat și au mers la domiciliul acestuia din comuna Măicănești, județul Vrancea.

Bărbatul a fost audiat și este cercetat în stare de libertate, iar polițiștii au deschis un dosar penal in rem.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în mediul online au fost distribuite fotografii și o înregistrare video în care un bărbat apare în ipostaze cu tentă sexuală în prezența unei minore. Faptele ar fi avut loc într-un imobil de pe raza comunei Măicănești, unde bărbatul domiciliază. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere sexuală a minorilor. Totodată, a fost sesizată DGASPC. Bărbatul a fost identificat la scurt timp și audiat, fiind cercetat în stare de libertate”, a spus reprezentantul IPJ Vrancea, Paula Enache.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Vrancea au stat de vorbă cu mama și cu copila pentru a afla ce s-a întâmplat.

De asemeena, fata a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală unde s-a stabilit că nu a fost abuzată fizic.

Cu toate acestea, specialiștii au decis să interneze mama și copilul într-un centru maternal, iar un eventual refuz ar putea duce la măsuri radicale.

„În cursul acestei zilei (marți – n.r.) am fost sesizați cu privire la apariția unor materiale cu caracter indecent. Au fost identificate persoanele, mama a fost la noi și la Procuratură pentru a da explicații. Ea susține că a filmat în decembrie 2018. Se impune o evaluare a situației, mamei i s-au oferit servicii de specialitate, mai precis i s-a propus să intre într-un centru maternal. Dacă refuză putem aplica măsura de protecție specială prin ordonanță președințială. Fetița a fost la IML, nu există abuzuri fizice. Totuși, este un mare semn de întrebare în ceea ce o privește pe mamă, ea a locuit cu concubinul din 2018, deși îl acuză de comportament imoral”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Vrancea, Adina Lăscan.

Surse apropiate anchetei spun că femeia care provine din Hunedoara a vrut să folosească filmarea pentru a se răzbuna sau pentru a-l șantaja pe concubinul său, după despărțire, scrie digi24.ro.