Evenimentul Zilei > Actualitate > La 34 de ani, un bărbat din Alba a fost condamnat de cinci ori la închisoare în Spania
La 34 de ani, un bărbat din Alba a fost condamnat de cinci ori la închisoare în Spania

La 34 de ani, un bărbat din Alba a fost condamnat de cinci ori la închisoare în Spania

Un bărbat din Alba, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat de cinci ori la închisoare în Spania.

Un aiudean pe nume Anyos Sebastian Daniel, a fost predat autorităţilor din Spania în luna iulie din 2017. Acesta a avea un cazier impresionant în această țară și fusese condamnat de cinci ori la închisoare, conform ziarulunirea.ro

Bărbatul a fost predat, iniţial, în baza unui mandat european de arestare. Acesta urma să execute o pedeapsă de 6 luni de închisoare. 

În iulie 2017, Curtea de Apel a constatat că autoritățile judiciare din Spania emiseseră  un mandat european. Acest mandat a fost emis de Judecătoria penală nr. 5 din Mostoles, în baza unei sentinţe definitive din 2015, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a măsurii de precauție.

Bărbatul din Alba avea interdicția judecătorească de a nu se apropria mai mult de 100 de metri de un local public din Mostoles. Acesta a încălcat interdicția și a fost reținut de polițiștii spanioli.

Anyos Sebastian Daniel a primit o amendă în valoare de 2.160 de euro. Acesta nu a plătit-o și a fost condamnat la închisoare. 

Bărbatul a fost arestat în România și a fost predat autorităților din Spania. După ce a fost predat s-a dovedit că bărbatul mai avea la  alte patru fapte de acest fel.

În iulie 2018, de două ori în septembrie 2018 şi în 21 ianuarie 2018, Curtea de Apel a admis cererile formulate de autorități judiciare din Spania şi a consimțit ca predarea persoanei solicitate Anyos Sebastian Daniel să se facă şi pentru executarea a altor două pedepse de 6 luni de închisoare, una de 10 luni, respectiv o alta de 12 luni de închisoare.

Trei dintre hotărârile de condamnare ale bărbatului au fost emise de Judecătoria penală din Mostoloes.Una dintre acestea a fost emisă de o instituție similară din Pamplona. În total, bărbatul are pe numele său cinci condamnări. Pentru aceste condamnări, Anyos Sebastian Daniel a primit 3 ani şi 4 luni de închisoare.