Evenimentul ZileiPoliticaBanu’ ochiul dracului: Doi preoţi s-au luat la bătaie chiar în BISERICĂ, la Valea Râmnicului. Unul din ei a ajuns la SPITAL

Banu’ ochiul dracului: Doi preoţi s-au luat la bătaie chiar în BISERICĂ, la Valea Râmnicului. Unul din ei a ajuns la SPITAL

Banu’ ochiul dracului: Doi preoţi s-au luat la bătaie chiar în BISERICĂ, la Valea Râmnicului. Unul din ei a ajuns la SPITAL
Doi preoţi din Valea Râmnicului, judeţul Buzău, s-au luat la bătaie, după slujbă, chiar în biserică. Scandalul a izbucnit după ce unul din preoți l-ar fi întrebat pe celălalt unde sunt banii strânşi pentru repararea acoperişului lăcaşului de cult, spun localnicii.

Potrivit enoriaşilor, citați de Mediafax, neînțelegerile dintre cei doi preoţi sunt vechi de un an. Ghiţă Paleoaşu şi Ionuţ Ionescu s-au certat, iar conflictul a degenerat și s-au luat la bătaie în incinta bisericii, în urma altercaţiei preotul Ionuţ Ionescu a ajuns la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, dar a refuzat internarea.

Medicii au declarat că acesta avea "leziuni severe" la faţă, traumatism cranio-cerebral şi piramida nazală spartă.

"L-am văzut pe părinte plin de sânge, întins pe targă, avea şi un guler la cap", a spus un localnic.

Oamenii au susţinut că preoţii se ceartă deseori, neînţelegerile dintre aceştia fiind vechi de aproape un an, de când Ghiţă Paleoaşu a fost repartizat în parohie.

"I-a dat cu capul în gură. S-au certat, nu e prima dată când se ceartă. Ce să învăţăm noi de la nişte preoţi din ăstia?", a spus o localnică.

"Cum să facă mamă aşa preoţii în biserică? În loc să ne înveţe lucruri bune ei fac din astea?", a mai spus altă femeie.

Celălalt preot, Ghiţă Paleoaşu, spune nu l-a bătut pe colegul său, acesta căzând singur în biserică şi lovindu-se la faţă.

"Eu nu l-am bătut, nu i-am făcut nimic. A căzut singur în biserică şi s-a lovit la faţă", a declarat, miercuri, după incident, preotul Ghiţă Paleoaşu.

Preotul Ionuţ Ionescu nu a comentat însă incidentul.

"Nu comentez nimic, este o anchetă internă, nu pot să vă zic nimic", a spus el.

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a declanşat o anchetă în acest caz.

"În cursul zilei de mâine (n.r. – joi) aşteptăm raportul întocmit de părintele protoereu de Râmnicu Sărat, Viorel Popa, iar în funcţie de rezultatele anchetei Permanenţa Consiliului Eparhial va lua masurile ce se impun în cazul celor doi preoţi. Nu pot să vă dau prea multe amănunte, dar se pare că totul a izbucnit în urma unor neînţelegeri. Ancheta este în curs şi, în funcţie de asta, vom lua măsuri. O măsură ce s-ar putea lua ar putea fi mutarea celor doi preoţi în alte parohii. Este un fapt regretabil şi ne pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat, sperăm ca lucrurile să se lămurească şi să se înlăture acea situaţie de nelinişte care s-a creat în acea comunitate. Nu este demn de cei doi ceea ce s-a întâmplat, dar se pare că a fost un moment de rătăcire şi sperăm că lucrurile se vor rezolva", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, Dragoş Olteanu.


Accesează: