Evenimentul Zilei > Social > Bani în plus pentru aceşti români! Anunţul venit chiar de la Guvern. Cine va primi sumele
Bani în plus pentru aceşti români! Anunţul venit chiar de la Guvern. Cine va primi sumele

Bani în plus pentru aceşti români! Anunţul venit chiar de la Guvern. Cine va primi sumele

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat ce se va întâmpla cu voucherele sociale pregătite de guvern pentru românii vulnerabili. Oficialul a garantat că oamenii vor beneficia de ajutor în cel mai scurt timp.

Voucherele sociale sunt așteptate de românii vulnerabili, iar autoritățile analizează variantele pentru a ajuta oamenii care se descurcă greu financiar. Ministrul Muncii a declarat că se lucrează intens la finalizarea pachetului ce prevede acordarea de sprijin persoanelor vulnerabile din țară.

„Din cauza acestor scumpiri care curg pentru noi toţi, Partidul Social Democrat a ţinut foarte mult la acel pachet social implementat în luna ianuarie.

Ştiu că pare un pachet uitat, dar eu cred că pentru beneficiari a fost un sprijin binevenit, de aceea trebuie să continuăm cu astfel de măsuri pentru că trebuie să avem foarte mare grijă de categoriile vulnerabile. Şi aţi văzut că plaja este destul de largă, de la copii până la familii monoparentale, pensionari, salariaţi şi practic să încercăm să o lărgim cât mai mult, în funcţie de spaţiul bugetar.”, a spus Marius Budăi.

sursa: Arhiva EVZ

Ministrul nu a precizat data la care vor fi trimise voucherele, dar probabilitatea ca acestea să ajungă în luna mai sau iunie, este mare. Marius Budăi a promis că românii vor avea parte de ajutor real într-un timp scurt.

Ce se întâmplă cu voucherele speciale?

„Eu ştiu că suntem într-o dinamică de la începutul anului cu acel pachet social, cu măsurile din energie, cu prelungirea lor, cu altă Ordonanţă unde am intervenit începând de la 1 aprilie… Acum lucrăm pentru aceste măsuri. Oamenii sunt nerăbdători şi înţelegem acest lucru dar trebuie să lucrăm cu atenţie pentru a nu da totul peste cap.

Nu este o chestiune care să fie amânată foarte mult, este o chestiune la care se lucrează, este o necesitate pentru România şi trebuie să protejăm aceste categorii vulnerabile. Cred că prezenţa PSD în acest guvern asigură cetăţenilor români această siguranţă că lucrurile se vor întâmpla în timp util.”, a mai precizat ministrul.

Marius Budăi a garantat că până mâine, la şedinţa coaliţiei, va fi gata „oglinda finală” a proiectului de măsuri sociale, potrivit A3.