Bani din fast-food pentru 170 de burse destinate copiilor săraci

Bani din fast-food pentru 170 de burse destinate copiilor săraci

Aproape 55.000 de euro au fost strânşi în cadrul campaniei "Donează 1 leu, clădeşte viitorul meu", din banii donaţi de clienţii KFC şi Pizza Hut.

Banii vor asigura bursele de studiu pentru 170 de elevi fără posibilităţi. Campania "Donează 1 leu, clădeşte viitorul meu", desfăşurată în perioada 1-31 octombrie 2010 a avut ca scop strângerea de fonduri pentru acordarea de burse şcolare copiilor care nu pot continua liceul din cauza lipsei banilor.

Pe tot parcursul lunii, cei care au mers la restaurantele KFC şi Pizza Hut au avut posibilitatea de a dona minimum 1 leu, fără ca donaţia să fie condiţionată de achiziţionarea unui produs. În total, sumele au depăşit cu 40% rezultatele înregistrate anul trecut, în ciuda crizei.

Jumătate dintre copiii de la ţară nu termină liceul

Ne puteți urmări și pe Google News

"Comparativ cu anul 2009, suma strânsă anul acesta este cu 40% mai mare, fapt ce ne arată că românii sunt tot mai conştienţi de importanţa educaţiei copiilor şi o susţin şi în perioade de recesiune. Cu cei 54.762 euro strânşi, vom putea susţine educaţia celor 170 de elevi bursieri înscrişi în proiectul "Vreau în clasa a noua", în anul şcolar 2010 - 2011", susţin reprezentanţii World Vision România, organizaţie care a iniţiat acest proiect în urmă cu doi ani.

În prezent, în România unul din doi copii din mediul rural nu îşi poate continua studiile la liceu, din cauza lipsei banilor şi ca atare cei mai mulţi nu mai au şansa de a avea un viitor mai bun.

Cei care nu au avut încă ocazia să doneze în cadrul acestei campanii, au în continuare posibilitatea de a ajuta un copil nevoiaş să-şi continue studiile la liceu. Detalii privind procedura de donaţie, precum şi alte informaţii despre proiectul "Vreau în clasa a noua", pe www.worldvision.ro.