Băncile din România: Cum au evoluat pe bursă în ultima lună

Băncile din România: Cum au evoluat pe bursă în ultima lună

Cele mai mari bănci care activează în România nu au avut o lună uşoară pe bursă.

Turbulenţele de pe pieţele financiare şi starea precară a sectorului energetic au afectat evoluţia preţurilor acţiunilor băncilor prezente în România. În ultimele 30 de zile, acţiunile au înregistrat scăderi şi de peste 45%.

 

Erste Bank (EBS) a scăzut pe Bursa de la Viena cu peste 13% în ultima lună. Pe Bursa de la Bucureşti (BVB), BRD a înregistrat un minus de peste 10%. Pe Bursa de la Paris, Societe Generale a scăzut cu peste 20%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banca Transilvania (TLV) a scăzut cu peste 5% pe BVB. O scădere importantă a înregistrat Raiffeisen pe Bursa de la Viena: aproape 20%. Chiar mai mult a scăzut, pe Bursa de la Milano, UniCredit: aproape 25%.

Pe Bursa de la Amsterdam, ING Groep a scăzut cu peste 14%. Pe Bursa de la Atena, Alpha Bank (ACBB) are un minus de peste 33%.

Eurobank, care deţine Bancpost, a înregistrat o scădere peste 30% pe Bursa de la Atena. Pe Bursa de la Atena, Piraeus Bank are un minus de peste 45%. Citigroup, care deţine Citibank, are un minus pe Bursa de la New York (NYSE) de peste 21%.