Evenimentul Zilei > Actualitate > Bălgrădean i-a impresionat şi pe stelişti
Bălgrădean i-a impresionat şi pe stelişti

Bălgrădean i-a impresionat şi pe stelişti

Portarul Cristian Bălgrădean a făcut minuni în poarta "câinilor", joi seară, în returul semifinalelor Cupei României, cu Gaz Metan Mediaş.

Dinamo a pierdut cu scorul de 2-1, dar s-a calificat în finală graţie golului marcat în deplasare (în tur, bucureştenii câştigaseră cu 1-0). Portarul Cristian Bălgrădean a fost apreciat chiar şi de rivalii de la Steaua.
Helmut Duckadam, directorul de imagine al "roş-albaştrilor", a avut numai cuvinte de laudă la adresa dinamovistului care în trecut s-a pregătit la şcoala de fotbal pe care "eroul de la Sevilla" o are la Semlac (Arad).
"Bălgrădean a apărat foarte bine. La Semlac, el s-a antrenat doar vreo două veri. Sincer, nu credeam că va ajunge un portar mare, era mic de statură şi grăsuţ. Dar a muncit şi a ajuns sus. Dacă va fi la fel de modest şi de muncitor va evolua şi mai mult", ne-a spus ieri Duckadam.
"Ciobi" a sărit la gâtul conducătorilor de la Dinamo

Dinamo s-a calificat în finala Cupei României, unde o va întâlni pe rivala Rapid, pe 23 mai, pe stadionul "Naţional Arena". Dario Bonetti n-a fost foarte bucuros după primul meci din al doilea mandat pe banca tehnică a "câinilor": "E un moment de sărbătoare pentru noi, dar nu-mi place că am pierdut". Liviu Ciobotariu, fostul antrenor al "roş-albilor", s-a refugiat în Belgia pentru a se relaxa şi a început să arunce săgeţi către foştii săi şefi.
"E şi meritul meu pentru calificare, dar staţi liniştiţi, că nu mă va chema nimeni la finală", a răbufnit "Ciobi" joi seară. Ieri, tehnicianul în vârstă de 41 de ani şi-a continuat tirul la adresa conducătorilor dinamovişti. "Hai să vedem ce echipă am luat în vară, când nu ne dădea nimeni nicio şansă.
Bălgrădean era al patrulea portar, Rus pur şi simplu nu exista la Dinamo, Dănciulescu nu prea juca, iar de Marius Niculae voiau să scape. Spun doar patru nume, dar sunt mai mulţi jucători în aceeaşi situaţie. M-am opus plecării lui Diabate de la Dinamo, dar clubul a încasat 500 de mii de euro pentru un jucător care stătea în tribune până să vin eu", a declarat, revoltat, Liviu Ciobotariu, ieri, la Sport.ro.

Liviu Ciobotariu a început să tune şi să fulgere după ce a plecat de la Dinamo
Foto: Vlad Stănescu

"Să facem o surpriză şi să batem Chiajna!"
Criza de rezultate şi, mai ales, evoluţiile dezamăgitoare din ultima vreme şi-au pus amprenta serios pe moralul "câinilor", care văd într-un succes cu Chiajna o surpriză! Atacantul George Ţucudean a scăpat o perlă de zile mari cu privire la meciul din etapa a 26-a a Ligii I: "Concordia e o echipă foarte bună în acest retur. Nu ne e teamă de o surpriză. Sper să facem noi o surpriză şi să batem la Chiajna. Noi suntem cea mai periculoasă echipă din campionat, pentru că numai noi putem să ne facem meciurile grele".
CITIȚI ȘI:

  • Dario Bonetti, director tehnic la Dinamo!